avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie asociatie proprietari

Unde as putea sa ma adresez ca sa reclam o asociatie de proprietari pt penalizari abuzive la intarziere plata intretinere?
Cel mai recent răspuns: FUJYMOTO , utilizator 19:22, 5 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai trebuie sa va adresati comitetului si adunarii generale.
Avand raspunsuri nesatisfacatoare de la acestia, va adresati biroului specializat din cadrul primariei.
In cadrul fiecarei primarii exista Serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari
In situatia in care parcurs procedura prev de disp L nr 230/2007 art 10 si HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d,daca asociatia de proprietari nu raspunde sau raspunsul nu releva realitatea , puteti sesiza oficial serviciul mentionat
Legea 230/2007, privind infintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari prevede:
Art. 55. - Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, exercită controlul asupra activităţii financiar-contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociaţiei de proprietari.
Normă metodologică de aplicare a Legii nr. 230/2007 prevede :
Art. 59. -
(1) Exercitarea controlului asupra activităţii financiar-contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari se realizează în conformitate cu prevederile art. 55 din Legea nr. 230/2007 de către organele competente potrivit legislaţiei financiar-contabile.
(2) Asociaţia de proprietari sau orice proprietar din condominiu poate contracta, în nume propriu, lucrări de expertiză tehnică şi/sau contabilă cu o persoană fizică sau juridică care are calitatea de a efectua expertize, conform legislaţiei privind organizarea activităţii de expertiză tehnică şi contabilă, judiciară şi extrajudiciară.
(3) În condiţiile stabilite de consiliile locale, judeţene sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi în funcţie de resursele bugetare proprii, primăriile pot încheia parteneriate cu Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, în vederea efectuării expertizei financiar-contabile a gestiunii fondurilor asociaţiilor de proprietari, la solicitarea unuia sau a mai multor membri ai asociaţiei, ulterior efectuării de către comisia de cenzori a controlului financiar-contabil pe respectiva perioadă.
unique636 a scris:
Unde as putea sa ma adresez ca sa reclam o asociatie de proprietari pt penalizari abuzive la intarziere plata intretinere?

Poate ne lamuriti ca sa putem sa ne exprimam la obiect.
Daca sunteti un membru al asociatiei si ati constatat ca vi s-au aplicat penalizari fara a avea restante, este posibil sa fie o greseala a celui ce a calculat, a administratorului. Discutati cu el, intrebati-l sau, conform legii, contestati suma calculata in termen de maxim 10 zile de la afisarea listei de plata lunare. Contestatia o faceti catre presedinte care este obligat sa va raspunda in mazim 7 zile.
Pentru sume restante, este normal, legal sa vi se calculeze penalizari. Daca dumneavoastra considerati ca acestea nu sunt corect calculate, aveti la fel posibilitatea sa contestati in acelasi termen de 10 zile...
In felul acesta greseala, daca este, se corecteaza in cadrul asociatiei si nu mai este cazul sa reclamati in alta parte.

Vi se pare normal ca la o intarziere de 7 luni sa mi se aplice o penalizare de 700 lei???!!!
Mie practic mi s-a aplicat si penalizari la penalizari!

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)