avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie asociatie proprietari

Unde as putea sa ma adresez ca sa reclam o asociatie de proprietari pt penalizari abuzive la intarziere plata intretinere?
Cel mai recent răspuns: FUJYMOTO , utilizator 19:22, 5 Decembrie 2018
@elga50,
Referitor la ultima frază, da, recunosc că e cam lungă postarea, dar acolo am trecut tot ce e util forumiștilor, pentru a vedea acest caz particular de abuz(uri) mai ales în ceea ce privește aplicarea legilor din domeniu pe care dvs. (chiar dacă sunteți Administrator(ă), din ce văd, destul de meticuloasă și cu Atesta real, nu fals ca alții) văd că o apărați doar de o parte, nu de partea celor mulți (nu știu dacă și proști) care ”urlă” pe tot Internetul că sunt furați și că la majoritatea A.P. din țară se încalcă legile râzând, creându-se o mică-mare dictatură. Cazul meu expus aici e destul de reprezentativ în ceea ce privește legislația din domeniu care consideră că tu, proprietar, ești obligat doar să achiți facturile (ilegal și abuziv calculate în cazul meu) fără a avea posibilitatea să poți pretinde că ai și drepturi. Mi-ar trebui câteva zile și zeci de pagini să arăt cât de grave au stat lucrurile în A.P. 71 - chiar s-a ajuns la violența fizică (verbală nu mai zic) din partea acestor mici dictatori care ne-au pus stăpânire pe existența familiilor noastre, aceștia nedând socoteală măcar pentru ilegalitățile comise !
♦ Reiau pagina cu cazul respectiv, pentru că se vede că nu ați rămas cu vreo impresie clară asupra a ceea ce scrie acolo - vedeți și ce au ”urlat” Consilierii Locali împotriva celor care conduc A.P., care cereau autosesizarea Autorităților, dar ... nicio șansă, de doi ani: [ link extern ]
La fel, puteți intra și aici, pentru că s-a început o discuție pe această temă, acest caz fiind făcut public în presă și mass-media: [ link extern ]
Ați văzut din ceea ce am relatat eu ieri, că nici Primăriile (C.L.M.) nu respectă legile din domeniu (chiar și Hotărârile C.L.M. date de aceștia nu s-au aplicat !), mai ales când faci o Petiție (Plângere) documentată către Primărie, singura care mai poate soluționa astfel de cazuri ... altfel ești obligat să pierzi bani și timp prin Tribunale (în cazul meu am așteptat să mă dea ei în judecată -pe banii lor-, dar am făcut și o Cerere Reconvențională, pentru a mă constitui Parte Civilă pentru daune, știind că am teancuri de dovezi că în iarna 2012-2013 s-au produs ilegalități și abuzuri contra familiei mele și a altor 4 familii; au fost mai multe alte ilegalități, chiar grave, cam din 2009).
Din ce v-am relatat, cred v-ați dat seama că legislația din domeniul A.P. e cam împotriva proprietarilor (care, atenție, sunt cei care-i angajează și plătesc pe cei vreo ... 20 angajați de la A.P.71 să ne respecte și să-și merite salariul, nediscriminându-ne), dar, așa problematică cum e legea din domeniu, nu e respectată de către ”șefii” de A.P. din toată țara, nu numai referitor la cazul expus de mine !
Acum răspund iar la fraza dvs.: ”Nu m-ati lamurit cu neconstitutionalitatea art.49 din legea 230/2007”. Am scris destul ieri în legătură cu subiectul penalizărilor care încalcă orice lege, mai ales cea a bunului simț (al măsurii) prin acel 0,2%/zi împovărător pentru majoritatea celor care trăiesc la (sub) limita sărăciei.
Numai dacă studiem O.U.G. nr. 50/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 320 din 3 iunie 2013 (Codul de Procedură Fiscală) și facem paralela cu acel procent de 0,2%/zi (?!) luat de A.P., care e de 10 (zece !) ori mai mare decât penalizările luate de Fiscul României, care e de 0,02%/zi, sau de aproape 8 ori mai mare decât procentul de penalizări maximal luat de firmele de Utilități Publice (C.E.T.-ul lua cel mai mult, 0,04%/zi, adică de 5 ori mai puțin decât iau A.P. !), și putem sesiza ceva abuziv, care poate favoriza pe unii ”șefi” de A.P. (micii dictatori) să acapareze (interesat, indirect, cu interpuși) prin Executare Silită proprietățile celor și-așa năpăstuiți, cei care nu au venituri pentru a plăti atâtea aberații de sume (poate bolnavi, handicapați, etc.), multe sume facturate umflate aberant (inexplicabile din punct de vedere tehnic - am dovezi clare de consumuri ireale, imposibile să existe în realitate în apartamente vechi de 51 de ani, compuse din 2 camere de 42 mp (alte câteva la 3 camere, de 55 mp) ! Pentru clarificări, citiţi articolul \"REGIMUL PENALITATILOR DE INTARZIERE IN 2014. CUM VEI FI PENALIZAT DE STAT, DACA NU-TI PLATESTI TAXELE LA TIMP\": www.avocatnet.ro/content/art...
★ Şi acum să revin la problema referitoare la excepţia de ne-constituţionalitate a art. 49 din Legea 230/2007. Ar fi cel puțin două articole din Constituție, dar pe parcurs, sigur mai găsesc vreun articol legislativ, poate în Legile ce au legătură cu contabilitatea (rog pe cineva în măsură să spună concret, care ar fi acelea, nu doar O.U.G. nr. 50 din 3 iunie 2013), pentru a îmbunătăți legislația din domeniu, care e prea dură și permite abuzuri ale unor ”șefi” de A.P. care cer fără discernământ niște bani nemeritați -dar acoperiți de lege, ce-i drept-, alimentând un Fond de Reparații care se umflă ireal de mult, nejustificat chiar, pentru că acele lucrări de Reparații la părțile comune sunt aproape inexistente. Cel puțin la mine, la A.P.71, nu s-au mai făcut deloc lucrări de reparații la partea comună la multe scări, și asta timp de câțiva ani ! Și ”șefii” cer bani și pe Fondul de Reparații, nu le ajung banii -mulți- rămași din Penalizările imense puse ca un bir ! Trebuie să se ceară banii doar în momentul în care apar cu adevărat probleme la Părțile Comune, pentru a angaja o firmă pentru lucrări, așa cum era înainte de 2013 !
* ARTICOLUL 16 - Egalitatea în drepturi (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu e mai presus de lege. [ link extern ]
* Articolul 47 din Constituţie, referitor la \"Nivelul de trai\", care arată că: (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent. [ link extern ] ...
Doar o Excepție de Neconstituționalitate ar rezolva situația !


Vă replic și la frazele scrise de dvs.: ”Spuneti ceva de camatarie. Ar fi valabila caracterizarea aceasta daca din acest procent "sefii de la asociatii" si-ar incasa vreun comision, adica si-ar trage vreun profit personal, folosind banii proprietarilor si, deci, ar avea interesul sa spolieze restantierii. Cum insa banii din penalizari se depun legal in fondurile asociatiei si profita toti locatarii de ei, inclusiv restantierii, prin aceste lucrari de reparatii. nu se cheama camatarie, ci se cheama compensarea celorlalti proprietari pentru faptul ca luni de zile sponsorizeaza cu fondul lor de rulment cotele de intretinere ale celor restantieri.” Acum mă refer la cazul meu de la A.P.71. Odată ce ei nu-s mulțumiți cu banii mulți strânși din Penalizări (vă asigur, sunt mulți bani rămași, pentru că erau mulți datornici, în sume de câteva miliarde de lei vechi, am fost și eu o perioadă în Comitetul Executiv al A.P. și știu) care se pun în Fondul de Reparații, hapsânii aceștia mai cer de la proprietari încă o sumă lunară pentru Fondul de Reparații, bani strânși ”fără număr”, nejustificați chiar, datorită lucrărilor aproape inexistente la mai toate cele 28 de scări, unele neavând probleme la Părțile Comune de câțiva ani (s-au dat bani en-gros pentru reparații până acum vreo 3 ani - ce nevoie ar mai fi să se repare iar, pentru că se dau și garanții la lucrările respective ?). Asta nu e greu de văzut, pentru că lucrările de Reparații nu se fac pe ascuns, o văd proprietarii scărilor respective.
De-asta spun că unele A.P. ar putea să fie în situația de ”cămătari”, pentru că nouă, proprietarilor, nu ni se arată destinația (utilizare) sumelor imense strânse pentru aceste Fonduri de Reparații, (repet - REPARAȚII APROAPE INEXISTENTE, MULTE TIMP DE CÂȚIVA ANI !), ceea ce creează mari suspiciuni, mai ales că se adună și dobânzi mari de la acesți bani depuși la C.E.C. Bank. De-asta zic ca procentul de 0,2% e ”penal”, posibil folosit în scopuri proprii de către conducătorii de A.P. (vechea conducerea avea chiar și un FOND DE ... ROTUNJIRE prin care acorda Prime tuturor celor vreo 20 de angajați ai A.P.71, cu toate că erau de plătit Restanțe și Penalizări uriașe către C.E.T., Apaterm, etc.), prin aceste Fonduri ascunse de ochii proprietarilor - cei ai căror bani sunt, până la urmă.
Chiar ar merita făcută o Petiție ”șefilor” A.P.71, să ne justifice sumele strânse pentru fiecare Fond al A.P., pentru că sunt banii noștri, ai ”prostimii”, și nu se pot folosi discreționar niște neica-nimeni, care nici legile nu le cunosc (cum or fi luat Atestatul, oare ?) ! Și să ne spună de ce mai cerșesc bani, când se știe că mai ales Fondul de Reparații e umflat bine (numai de la un proprietar care avea o Penalizare de aproximativ ... 40.000 lei ar avea bani de Reparații pentru câțiva ani, ce să mai zic de zeci de Restanțeri, chiar mulți cu sume de 20.000 lei sau 10.000 lei).
Noi, proprietarii suntem chiar luați de proști, au ajuns niște pesoane obscure să ne buzunărească în halul ăsta, cu japca ? De-asta trebuie umblat la legislație, pentru că deja ne-am săturat să tot plătim incompetența și abuzurile, fără să răspundă cei care au încălcat legile din domeniu care sunt permisive pentru aceștia.
Pentru ce să plătim o armată de angajați - Președinte (la noi acești președinți au încălcat legile serios, plus că au devenit mici dictatori ce au legi proprii), Administrator (am avut ”fără număr” pentru că ori erau incompetenți, ori se speriau de problemele de aici), Cenzor (pentru ce o lua salariu acesta, știind câte dovezi de încălcări de legi, mai ales în privința facturărilor au fost la A.P.71 ?), Contabil, Casier, Avocat (atenție, ia ”salariu” lunar de 500 lei - sau cel puțin așa era acum vreun an, chiar la început era plătit cu 1.000 lei - pentru ce, oare ?), Instalator, vreo 7 femei de serviciu, etc. Menționez că foștii membri ai Comitetului Executiv de până-n 2013 erau remunerați cu vreo 50 lei/lună, exact când A.P.71 avea datorii de miliarde lei vechi ! CE-I AICI, ”SAT FĂRĂ CÂINI” ?
Vedeți și alte detalii despre A.P.71 Brăila, în acest Grup de pe Facebook, asta referitor la Asociațiile de Proprietari și problemele (legale) uriașe din cadrul acestora: [ link extern ]
* Chiar se poate posta acolo, dacă vă înregistrați. REPET: eu discut mai ales prin prisma cazului meu particular, dar care e tot mai generalizat (nu spun că Administratorii sau președinții de A.P. de pe forumul avocatnet.ro se pot regăsi aici, dimpotrivă) !
Până la urmă, majoritatea Asociațiilor de Proprietari nu sunt non-profit, ci dimpotrivă, îi ”buzunăresc” pe proprietarii de la care iau salarii sau venituri mărișoare. Noi, proprietarii, n-am fost toți întrebați dacă dorim să le mai plătim acestora incompetența. Suntem oare, handicapați, să nu ne putem plăti singuri Utilitățile (doar apa rece și curentul electric se mai plătesc către A.P.), așa cum se procedează de anul ăsta cu Gunoiul ? Iar Reparațiile le putem face și singuri, adunăm bani când e nevoie, fiecare pe scara lui, nu mai e nevoie să plătim pentru tot blocul. Am putea să angajăm un om care să se ocupe de Administrare și plata facturilor, așa cum e în Occident, din ce știu !
Până la urmă, majoritatea Asociațiilor de Proprietari nu sunt non-profit, ci dimpotrivă, ”buzunăresc” proprietarii de la care iau salarii sau venituri mărișoare. Noi, proprietarii, n-am fost toți întrebați dacă dorim să le mai plătim acestora incompetența. Suntem oare, handicapați, să nu ne putem plăti singuri Utilitățile (doar apa rece și curentul electric se mai plătesc către A.P.), așa cum se procedează de anul ăsta cu Gunoiul ? Iar Reparațiile le putem face și singuri, adunăm bani când e nevoie, fiecare pe scara lui, nu mai e nevoie să plătim pentru tot blocul. Am putea să angajăm un om care să se ocupe de Administrare și plata facturilor, așa cum e în Occident, din ce știu !
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
elga50, moderator
Buna seara .
Doresc o la murire la un aspect ce mi se pare incorect in opinia mea .
Sunt proprietar de apartament , fac parte dintr-o asociatie de locatari ,nelamurirea mea este :
- am contor de gaze individual
- am apa individuala cu contor pe casa scarii , primesc factura la cutia postala
- lumina de pe scara nu functioneaza si am tras lumina din apartament
- nu am femee de serviciu , fac personal curatenie pe casa scarii pe palierul meu .
- Facturile la gaze , curent , cablu TV , , gunoi , apa , le platesc personal .
Asociatia nu-mi face niciun serviciu dar ma taxeaza ca pe ceilalti locatari care mai depind de asociatie sa dea apometrele .
Deci asociatia nu-mi face niciun serviciu , este normal sa ma taxeza ?
Taxa fiind de 25 lei lunar fara femee de serviciu .
Asociatia motiveaza ca este pentru suprafata apartamentului ( 76 mp ) si salariile lor .
Astept raspuns .
Cu stima

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

Intai trebuie sa va adresati comitetului si adunarii generale.
Avand raspunsuri nesatisfacatoare de la acestia, va adresati biroului specializat din cadrul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)