avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugerea unui drum public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugerea unui drum public

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea : Perpendicular pe strada unde locuiesc eu si inca doua strazi exista o strada mai mica prin care se face iesirea la soseaua principala.
Aceasta straduta nu are nume deoarece nu se afla nici un imobil pe ea, doar ajuta la circulatia in zona. Un vecin pe langa a carui gradina trece aceasta straduta a hotarat sa faca trei santuri pe aceasta pentru a impiedica circulatia masinilor in aceea zona pe motiv ca se face praf, astfel ca accesul proprietarilor de pe celelalte 2 strazi la soseaua principala nu se mai poate face pe acolo pt. ca se distrug masinile, iar noi trebuie sa ocolim o strada pt. a iesi in soseaua principala sau sa ocolim prin curtea unor blocuri unde e plin de copii.
Oamenii care nu stiu de aceste santuri isi distrug masinile, iar biciclistii cad nereusind sa le evite, ele fiind facute pe tot latul drumului.
Am strans semnaturi de la vecini si am facut o plangere la Primarie, acestia au trimis un utilaj care a nivelat straduta, dar la cateva ore vecinul respectiv a sapat din nou santurile.
Întrebarea mea este : Putem face plangere la Politie pentru Infractiunea de Distrugere prevazuta de Art. 217 Cod penal pt. a i se da o amenda si a-l obliga sa refaca drumul la starea lui initiala?
Multumesc mult si astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:21, 27 Iulie 2015
Chiar se impune sa sesizati politia.
Este singura varianta sa rezolvati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Contestare contraventie SfetcuArabela SfetcuArabela Buna seara, Imi pare rau pentru lungimea mesajului dar va rog frumos sa il cititi pentru a intelege situatia. Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati si pe ... (vezi toată discuția)
Parcarea pe un drum public. CatalinRus CatalinRus Buna ziua, am si eu o intrebare si as avea nevoie de ajutor specializat. Eu locuiesc pe o straduta pe care sunt maxim 10 case. E un drum de piatra destul de ... (vezi toată discuția)