avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie imobiliara

In anul 2008 am facut un imprumut in banca ,imprumut pe care nu am reusit sa-l achit in totalitate.In prima faza am ramas cu ratele in urma pentru ca ma aflam intr-o situatie financiara dificila iar mai tarziu nu m-a" recunoscut " banca .O sa explic un pic si de ce.Certificatul meu de nastere a fost cu data gresita iar la schimbarea acestuia am primit un alt CNP.Drept urmare imprumutul a fost facut cu datele mele vechi iar cand m-am prezentat cu buletinul nou nu apaream in baza de date.Mi s-a spus sa-mi rezolv problema si dupa aceea sa vedem ce facem.Problema nu e rezolvata nici acum pentru ca nici o autoritate nu vrea (deocamdata) sa-mi elibereze o hartie din care sa reiasa ca sunt aceiasi persoana.Acum am primit o SOMATIE IMOBILIARA de la SECAPITAL S.R.L. prin REPREZENTANT LEGAL KRUK ROMANIA S.R.L prin care ma anunta ca o sa puna in executare silita apartamentul pe care-l detin daca nu platesc in 15 zile.Problema este ca habar n-am cine sunt.Eu nu am nici un contract cu ei(eu avand cu banca).Mi-au trimis si o copie a contractului pe care il am cu banca dar evident nu sunt datele personale pe care le am acum.Va rog din suflet lamuriti-ma ce ar trebui sa fac pentru ca nu vreau evident sa raman fara locuinta.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
dor_42, utilizator
Cel mai recent răspuns: dor_42 , utilizator 09:40, 12 Ianuarie 2016
Va trebui să faceți contestație la executare. Puteți cere anularea actelor de executare, pe motiv că ele nu conțin datele dumneavoastră reale. Dar asta doar va întârzia puțin executarea.Negociați cu cei de la KRUK să plătiți lunar o anumită suma sau găsiți un cumpărător care să vă dea un preț bun pe imobil.
Si la Kruk cum platesc?Cum le demonstrez eu ca sunt aceiasi persoana daca nu am adeverinta care sa ateste acest lucru?Nu vreau sa ma trezesc ca depun banii intr-un cont si dupa aceea sa mi se spuna ca de fapt nu reprezinta rata respectiva.
De fapt ne invartim in jurul cozii:asa cum eu nu pot demonstra ca sunt aceeasi persoana ma intreb cum demonstreaza ei ca mi-au dat imprumutul ?Este imprumut de nevoi personale fara garantie apartamentul respectiv.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
dor_42, utilizator
Da, aveți șanse într-o contestație, clar. Nu au cum să demonstreze că sunteți aceeași persoană cu debitorul. În titlul dvs de prorietate ce CNP aveți trecut?

Niciunul .........este trecuta doar data nasterii ,care nici ea nu este valabila pentru ca este 25 in loc de 19.Pe actele vechi cu imprumut pentru vanzare-cumparare locuinta de la CEC, NU este trecut CNP-ul( doar datele personALE)
Cu alte cuvinte chiar in situatia in care nu-mi doresc sa fiu,daca vine executorul sau altcineva la usa mea banuiesc ca mai intai imi cere buletinul si din prima constata ca de fapt imprumul l-a facut ....cutarescu nascut la data de........iar in buletinul meu scrie ....cutarescu.....nascut la alta data.Doua persoane aparte cu coincidenta de nume.La fel e si contractul cu banca.......data nasterii si CNP-ul diferite.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
dor_42, utilizator
Sunteți un caz unic. Extrem de interesant pentru practică. Mi-e teamă că, în acest caz, șansele nu sunt prea bune, pentru desființarea contractului, sau a executării, pe motivul ăsta.

Alte discuții în legătură

Angajament de plata liliana stroie liliana stroie In data de 28.06.2010 am semnat un angajament de plata incheiat intre mine, ca debitor si Secapital S.a.R.L, reprezentata de catre S.C. Kruk International ... (vezi toată discuția)
Executare silita - recuperator kruk prin investcapital alx_01 alx_01 Buna ziua, In anul 2008, s-a contractat un imprumut de la Unicredit Bank in valoare de 6300 eur. Pe 24.09.2012 creditul a fost executat de banca si ... (vezi toată discuția)
Executare silita patrumarinel patrumarinel am primit o somatie pentru executare silita intrucat nu am achitat la zi ratele la banca. in cat timp se face executarea si daca incep sa achit ratele se ... (vezi toată discuția)