avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - recuperator Kruk prin InvestCapital
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - recuperator Kruk prin InvestCapital

Buna ziua,

In anul 2008, s-a contractat un imprumut de la Unicredit Bank in valoare de 6300 eur. Pe 24.09.2012 creditul a fost executat de banca si transmisa creanta catre Kruk, prin Secapital. Pe 04.09. 2015, in urma unei hotarari judecatoresti s-a admis incheierea de executare silita. Pe data de 10.11.2015, debitorul a primit somatia de la BEJ in care era instiintat ca a fost executat silit pentru suma de 9960 eur, astfel i s-a instituit poprire pe cont si sechestru pe bunuri.
In eventualitatea unei contestatii la executarea silita (daca se mai poate formula in instanta) se poate invoca termenul de prescriptie al datoriei?

Imi este incert de cand curge termenul prescriptiei, de la data hotararii judecatoresti, sau de la data in care este instiintat debitorul ca a fost executat? De asemenea se aplica prevederile vechiului cod civil sau noului cod civil?

In evetualitatea contractarii unui avocat, ce alte motive mai pot fi invocate, pentru fi contestata executarea silita?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
alx_01, utilizator
Cel mai recent răspuns: alx_01 , utilizator 21:13, 23 Octombrie 2018
Contestația la executare se poate formula în termen de 15 zile de la data primirii somației. Termenul de prescripție, de regulă, incepe să curgă de la data efectuării ultimei plati. In cazul expus de dumneavoastră se poate face o contestatie la titlu, in sensul de a se clarifica care este debitul exact și cum a fost acesta calculat. Vă sfătuiesc să contactați un avocat in acest sens
In urma contestatiei la titlu, pe toata perioada procesului, se va suspenda executarea silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Renuntare executare silita elena84 elena84 Buna ziua. in 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 32.500 Ron. Dupa 2 ani nu am mai putut plati, creanta a fost vanduta catre Secapital , ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita micheline86 micheline86 Buna ziua, Am primit un dosar de la un BEJ in legatura cu poprirea pentru neplata unui credit preluat de Kruk. Inca sunt in termen pt depunerea ... (vezi toată discuția)