avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate Avea Calitatea De Martor A Unor Contraventii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate Avea Calitatea De Martor A Unor Contraventii Rutiere Colegul Politistului (Org Constatator) ?

Am depus o plangere la parchet impotriva unui agent rutier care nervos si plin de sine, mi-a aplicat doua sanctiuni cu amenda maxima fara a gresi cu absolut nimic. Poate e greu de crezut insa nu mint cu nimic, pot detalia oricand situatia. Procesul este in desfasurare, urmeaza in scurt timp apelul. Politistul mi-a inventat sanctiunile. Am depus plangere penala la parchet impotriva politistului iar acum 3 zile mi-a venit raspuns de la procuror de clasarea cauzei si renuntarea la urmarirea penala. Iar la final se mentioneaza citez: Aspectele mentionate de catre numitul (numele organului care a intocmit pv bazat pe minciuna).. au fost confirmate si de catre martorul (numele colegului sau, celalalt agent).
Ce parere aveti despre acest aspect ? Este normal ca parchetul sa il numeasca drept martor pe colegul agentului constatator care a fost si el implicat in verificarea documentelor personale? Nu este este evident subiectivismul colegului sau de-ai lua apararea agentului constatator ? Exista un alt text de lege care sa interzica dreptul de-a avea calitatea de martor colegul org constatator in afara de art. 19 alin. 2 din O.G. nr. 2/2001 ?

Alte discuții în legătură

Dubla calitate, martor si agent constatator koleus koleus As dori sa va supun atentiei, aceasta anomalie dupa parerea mea, agentul constatator sa fie citatat si ca martor. Exista vreo reglementare in acest sens? Nu ... (vezi toată discuția)
Uz de fals bobi123 bobi123 Am depus o petite impotriva unui agent de politie pentru o amenda primita pe nedrept.La 2 zile am fost chemat la sectie de comandant acesta mi-a spus ca ma ... (vezi toată discuția)
Martor inexistent - proc-vb contarventie ? dumitru2000 dumitru2000 Avem un proces verb de contraventie. P-v e semnat de un martor. La data intocmirii p-v era doar politistul si \"contravenientul\" care insa nu a ... (vezi toată discuția)