Am depus o petite impotriva unui agent de politie pentru o amenda primita pe nedrept.La 2 zile am fost chemat la sectie de comandant acesta mi-a spus ca ma sfatuieste prieteneste sa dau o delcaratie cum ca vroiam doar sa contest amenda si nu stiam unde sa apelez am crezut ca asta trebuie sa fac pentru a o contesta si sa scriu ca nu am suficiente dovezi pentru a atrage vro sanctiune politistului.Acum am primit acasa o prima foaie in care mi se spune ca aspectele sesizate de mine au fost verificate in totalitate si ca s-a constatat ca acestea nu se confirma , la ora 11 am primit o citatie la parchet ca invinuit pentru art291 c.p -uz ed fals sunt chemat pe data de 12 eu pe 1 trebuie sa plec afara la munca.Ce pot face? ce risc?Mentionez ca nu am nici o amenda penala sau vreun dosar penal cazierul meu fiind curat.Singurele amenzi sunt cele de circulatie Acest politist este tanar si acum ceva timp am stat cu fosta prietena a unui alt politist acestia fiind prieteni si de atunci numai scap de ei.El se afla cu un politist comunitar in masina iar eu nu am martori sau dovezi el bazandu-se pe acesta.
Daca e vorba despre o citatie la parchet cel mai bine este sa va prezentati sa vedeti despre ce este vorba, sa dati o declaratie. Va puteti angaja si un avocat care sa va reprezinte.
Daca nu se ia nicio masura restrictiva de libertate impotriva dvs puteti pleca linistit din tara. Oricum pt acest gen de infractiuni nu se pune problema unor astfel de masuri.