avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal permis CFR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal permis CFR

Buna seara,

Sunt invinuita intr-un dosar penal privind utilizarea unui permis CFR ce nu imi apartine mie (ci unei rude). La data savarsirii faptei, am semnat o declaratie recunoscand fapta. De asemenea, am recunoscut ca folosisem permisul CFR si intr-o alta calatorie, dus-intors. Am achitat un bilet in tren atunci.

Ulterior am primit o citatie, ca invinuita intr-un dosar penal. M-am prezentat la Politia TF unde am achitat prejudiciul creat, CFR neconstituindu-se parte civila impotriva mea. Nu am mai primit nici o alta instiintare oficiala. De atunci au trecut un an si doua luni. Neoficial, de la persoana care se ocupa cu strangerea dovezilor pentru acest caz, am aflat ca s-a decis inceperea urmaririi penale. Dansul mi-a spus ca trebuie sa astept citatia pentru a ma prezenta la parchet.

Nu stiu exact de ce sunt invinuita, nu am primit nimic scris in acest sens, dar cred ca cel putin de fals privind identitatea, posibil inselaciune. Mentionez ca nu am avut un avocat pe toata durata

Care este cea mai grava pedeapsa posibila?Nu am antecedente penale.
Sa fac ceva sa grabesc primirea citatiei, daca e posibil? E normal sa dureze atat?
Recomandati sa imi iau un avocat, in acest stadiu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 23:06, 15 Decembrie 2007
DA! ... e foarte indicat sa iti angajezi un avocat, chiar si in acest stadiu!
in conformitate cu art 6 alin. 3 cod procedura penala, Organele judiciare au obligatia sa incunostinteze pe invinuit sau pe inculpat despre fapta pentru care este invinuit, incadrarea juridica a acesteia si sa-i asigure posibilitatea pregatirii si exercitarii apararii.

In concluzie, nu sunt motive sa te sperii - in mod serios - decat dupa ce ai primit o hartie pe care sa scrie,

MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA....
NR.


Procuror.... de pe langa Judecatoria....
Starea de fapt si in temeiul art 293 cod penal s-a dispus inceperea urmaririi penale.


Sau o citatie la Parchetul de pe langa Judecatoria....cu invinuirea (art 293 cod penal) si o invitatie sa te prezinti la respectivul parchet.

Cu stampila etc.


Din acest moment este oportun sa iti iei avocatul.


Pedeapsa e de la 3 luni la 3 ani. Cu vocatie de suspendare. Poate , de asemenea, in functie de organul judiciar, sa ti se inlocuiasca raspunderea penala cu una administrativa, adica sa platesti doar o amenda administrativa de la 10 la 1000 ron. Sau sa inceteze procesul penal (proces penal = faza urmaririi penale exercitata de procuror, cat si faza judecatii, in fata instantei de judecata), pe unul dintre motivele din art 10 cod procedura penala. Depinde de mai multe lucruri, insa daca ai o buna conduita, instantele de obicei sunt ingaduitoare.



Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2007
dislexic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere si semnalizare falsa cercetasa cercetasa acum un an in martie sotul meu a avut un accident cu masina pe calea ferata . a deraiat o DRIZINA a cfr.-ului.aceea a cazut de pe linie . accident ... (vezi toată discuția)
Citatie cercetasa cercetasa accident rutier pe calea ferata in 2009 in urma cu 3 luni am primit citatie de la parchet in care scrie -inculpat - distrugere si semnalizare falsa m am ... (vezi toată discuția)
Procedura dosarelor penale proces_ro proces_ro As dori sa inteleg cum se procedeaza cu dosarele penale. Stiu ca dupa o plangere la parchet, un dosar cu un nr xxx/P/2012 este trimis la sectia de politie ... (vezi toată discuția)