avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

Buna ziua,
Sotia unui angajat al societatii la care lucrez, ma intreaba ce acte e necesar sa imi aduca, a.i. sa pot sa-i eliberez o adeverinta de coasigurat ! Are ca sursa de venit propriu doar o bursa de student. pot eu sa-i eliberez o astfel de adeverinta ???
Help, please !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:22, 12 Septembrie 2011
Buna ziua,
Din cate stiu eu pentru a putea elibera o astfel de adeverinta , salariata repectiva trebuie sa va aduca: copie dupa certficatul de casatorie, copie dupa buletinul sotului, o adeverinta de la adminstratie financiara din care sa rezulte ca sotul nu are nici u nfel de venit si sa va faca o cerere in care solicita ca sotul sa fie coasigurat
Multumesc...dar, din cate am inteles, are bursa de student . Nu e un venit ?
....si tot nu m-am lamurit daca eu eliberez adeverinta ( eu, ca SC desigur), sau depun actele la CASS si solicit adeverinta ?...

Adeverinta se elibereaza de care societate. Daca este student la zi este asigurat automat , deci nu are nevoie de adeverinta de coasigurat.
Pentru a deveni coasigurat se trece ca persoana in intretine pentru deduceri la impozit si implicit va fi trecuta si pe listele de coasigurati trimise la Casa de sanatate adata cu declaratiile lunare.
Pentru a fi considerata in intretinere nu trebuie sa aiba vnituri (impozabile si neimpozabile) care sa depaseasac 250 de lei.
Daca bursa este sub 250 lei lunar poate fi considerata in intrartinere.

Pentru a elibera adeverinta de coasigurat trebuie sa o inregistrati inatai in sistemul dvs, urmand sa apara in declaratiile pe care le veti face aferente lunii in care ati inregistrat-o.
Cu adeverinta de la dvs va trebui sa mearga la CAS sa i se puna viza (la CAS apare in evidente dupoa ce depuneti dvs ca firma declaratiile)
Am primit informatia ca este bursa de doctorat, si, pentru ca are 26 ani impliniti, i s-a spus de la CASS ca nu este asigurata implicit ...multumesc f mult !

Alte discuții în legătură

Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Coasigurat mihaela david mihaela david ce acte trebuie sa depun la servici pentru sotul meu ca sa il pot lua ca si coasigurat pe langa declaratia pe proprie raspundere ca nu obtine venituri si ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - sanatate petru13 petru13 Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: luna trecuta mi-a expirat perioada de somaj, si implicit calitatea de asigurat la CAS. In decursul acestui an am ... (vezi toată discuția)