avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

Buna ziua,
Sotia unui angajat al societatii la care lucrez, ma intreaba ce acte e necesar sa imi aduca, a.i. sa pot sa-i eliberez o adeverinta de coasigurat ! Are ca sursa de venit propriu doar o bursa de student. pot eu sa-i eliberez o astfel de adeverinta ???
Help, please !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:22, 12 Septembrie 2011
atunci procedati cum v-am spus, o puteti trece coasigurata la sot daca bursa este sub 250 de lei lunar.
Acte necesare coasigurat : Act de identitate si un document care atesta calitatea de asigurat a persoanei in intretinerea careia se gaseste coasiguratul, document care sa ateste relatia de rudenie sau casatorie, declaratie pe proprie raspundere ca nu realizeaza venituri impozabile sau document eliberat de organul fiscal teritorial din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile si declaratie pe proprie raspundere a persoanei asigurate prin care declara ca are in intretinere persoana coasigurata.
Pot fi coasigurati numai urmatoarele categorii de persoane sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.
Pentru anul 2011 se mentin aceleasi documente vizavi de dobindirea calitatii de coasigurat?Si inca ceva:daca copilul unui asigurat a terminat facultatea si nu are niciun venit,nu poate fi si el coasigurat?Multumesc.
Pentru cand aveti timp cititi Ordinul 617/2007 emis de CNAS. Veti gasi acolo toate informatiile necesare, care vor trebui coroborate cu prevedrile din Titlul VII, Cap. 2, Sectiunea 1 din Legea sanatatii nr. 95/2006.
vlad.aurelia a scris:

Pentru anul 2011 se mentin aceleasi documente vizavi de dobindirea calitatii de coasigurat?Si inca ceva:daca copilul unui asigurat a terminat facultatea si nu are niciun venit,nu poate fi si el coasigurat?Multumesc.



Doar sotul/sotia,parintii au calitate de coasigurat .Copilul nu are statut de coasigurat,ci de asigurat fara plata,dar pana la varsta de 26 de ani daca urmeaza o institutie de invatamant .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Coasigurat mihaela david mihaela david ce acte trebuie sa depun la servici pentru sotul meu ca sa il pot lua ca si coasigurat pe langa declaratia pe proprie raspundere ca nu obtine venituri si ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - sanatate petru13 petru13 Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: luna trecuta mi-a expirat perioada de somaj, si implicit calitatea de asigurat la CAS. In decursul acestui an am ... (vezi toată discuția)