avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare apartament de la dezvoltator construit prin ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare apartament de la dezvoltator construit prin credit bancar

Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament nou, deci de la dezvoltatori. In majoritatea cazurilor intanite, constructorii au ridicat imobilele cu credit bancar. Cineva mi-a spus ca trebuie avut grija sa se ridice ipoteca de pe apartament de catre banca, altfel sunt buna de plata si judecata, in caz ca virez banii dezvoltatorului si acesta nu achita banca cu suma aferenta datorata bancii pentru apartamentul in cauza, iar in caz de faliment al dezvoltatorului, banca imi poate lua apartamentul. Care sunt pasii de urmat? Mai ales ca eu vand o alta proprietate si platesc apartamentul integral. Ce trebuie facut si cum se procedeaza in acest caz? Si dupa ce cumpar, trebuie constituita administratie de bloc impreuna cu locatarii care au cumparat deja si ei sau trebuie asteptat sa se ocupe imobilul integral si abia pe urma sa constituim asociatia? Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Insolventa constructor Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament girat Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna ziua, In 2008 am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament care trebuia sa imi fie predat in aprilie 2009, am platit integral in 4 ... (vezi toată discuția)
Cumpare apartament in imobil construit pe teren ipotecat cristina.risca cristina.risca Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intentionez sa cumpar un apartament intr-un imobil nou, dezvoltat de o persoana fizica care, in ... (vezi toată discuția)