nu stiu daca este rubrica corecta, dar cred ca aici se potriveste cel mai bine situatia cu care ma confrunt.
Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am identificat ulterior achizitiei 2 vicii ascunse:
1. coloana de aerisire din bucatarie este prost conceputa. Eu stat la parter si miros ce gatesc vecinii de la etajele superioare desi am hota cu 2 clapete ce inchid tubulatura. Raspunsul dezvoltatorului este ca nu are ce face.
2. in subsolul blocului este un canal ce a refulat o data si inca sunt umezi peretii de la subsol. Acesta pare ca va mai refula in viitorul apropriat. Raspunsul dezvoltatorului este ca nu se va intampla, dar nu ofera nici o garantie scrisa.
Va rog sa ma ajutati cu o recomandare in felul cum se mai poate aborda aceasta situatie. Eu ma gandeam sa gasesc o firma ce poate investiga si dovedi aceste vicii si riscuriile aferente intr-un cadrul formal si sustinut de o anumita expertiza si apoi sa reiau discutia cu dezvoltatorul, iar in cazul in care nu se poate amiabil sa initiez demersuriile in instanta conform garantiei obligatorii.
Daca aveti un contact de la o firma specializata ce poate ajuta cu aceste investigatii va rog sa-mi transmiteti detaliile pe privat pentru a solicita si o cotatie.
Informatii aditionale:
Dezvoltatorul a fost si vanzatorul in cadrul acestei tranzactii.
Situatia cu care ma confrunt este aceeasi la majoritatea locatariilor din bloc.
constructia s-a finalizat in Oct 2014, iar achizitia in Martie 2015
Depinde ce doriti sa obtineti prin demersul in instanta. Daca este vorba de anularea contractului de vanzare, ar trebui ca viicile sa fie mai grave.
In alte ordine de idei, puteti solicita despagubiri pentru neplacerile ce vi s-au creat si pagubele produse (peretii inundati).