avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comision itm oug 28/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comision itm oug 28/2009

salutare. pentru salariatii aflati in somaj tehnic cf oug 28/2009, plata comisionului itm se face la salariul brut sau la 75% din salariu?
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 13:09, 10 Iulie 2009
Cred ca acest comision se calaculeaza la fondul de salarii, nu? Atunci se va calacula corespunzatr indemnizatiei pentru ca ea va formeaza fondul de salarii.

Va redau din lg 130/99:
Art. 5. - (1) Pentru prestarea serviciilor prevăzute în prezenta lege, inspectoratele teritoriale de muncă vor percepe un comision stabilit după cum urmează:
a) 0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le păstrează şi le completează carnetele de muncă;
b) 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le prestează serviciile prevăzute la art. 3, constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Plata comisionului se face la cei 75% care reprezinta acea indemnizatie ... :)
multumesc. mai am o singura problema: se aplica deducerea personala si suplimentara la indemnizatia de somaj tyehnic?:">
in primele 3 luni indemnizatie nu este impozabila, deci nu ai la ce sa aplici deducerile pentru impozit, nu?
oug 28:
(2) Indemnizatiile de care beneficiaza salariatii, de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, platite din fondul de salarii, pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului prevazuta la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, pentru o perioada de cel mult 3 luni in anul 2009, in intelesul impozitului pe venit prevazut de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
asa e. m-a luat gura pe dinainte:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de somajul tehnic flori9 flori9 Am cateva nelamuriri legate de somajul tehnic: 1.O persoana nou angajata la o firma poate fi data din prima luna in somaj tehnic? 2.Unui angajat care a ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2010 nastasagabi nastasagabi articolul 2 al Ordonantei 28/2009 privind somajul tehnic se aplica si pentru anul 2010? Daca somajul tehnic incepe in 2009 (decembrie) perioada de 90 zile ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ruxandralider ruxandralider Va rog sa-mi spuneti daca perioada in care am fost in somaj tehnic se pune la vechime. In aceasta perioada contractul de munca a fost suspendat. (vezi toată discuția)