Am primit o decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit pe perioada 1.07.2012 pana la 1.07.2015, generata de revizuirea drepturilor de pensie conform art 107 alin 1 din legea 263/2010, indemnizatie Decret Lege 118. Astfel s-a constituit in sarcina mea un debit de 4104 lei.
Decizia poate fi contestata in termen de 15 zile (pana la 7 iulie) la tribunal.
Doresc sa stiu cum se poate contesta acest lucru. Eu nu pot contesta corectitudinea recalcularii, dar nu este nici din vina mea faptul ca s-a ajuns aici, si ce as putea contesta. Cum e posibil sa restitui atatia bani deodata, pe care nu i-am incasat din vina mea si in nici un caz deodata.
Sunt in continuare beneficiar al acestei legi, nu mi s-a retras dreptul. Se pare ca au gresit la calculare pe acea perioada, am primit in anexa un buletin de calcul reprezentand cat mi se cuvenea pe acea perioada si cat am incasat. Oricum suma este atat de simbolica, jenant! Dar pe intreaga periaoda s-a adunat o suma considerabila de restituit.
Acum aflu ca s-au dublat indemnizatiile acestea, iar mie se ia si cat a fost....
Multumesc de intrebare,
Asa este, la refugiati s-a marit putin: acesta e si cazul mamei mele, refugiata din Basarabia. dar ea beneficiaza si de indemnizatie pentru DO (domiciliu obligatoriu), ca si mine si fratele meu. Indemnizatia lor s-a dublat. Desigur, cuantumul la fiecare e in raport cu perioada deportarii. Eu am avut o perioada doar de 1 an si cateva luni deportare, mai mica fata de a lor, Mie imi dadea 2 mil. si ceva, dar acum imi ia jumate din ei pe perioada din 2012 pana acum. Problema mea este ca nu stiu cum mi-i retine, daca trebuie sa-i dau toti odata. De ce s-a facut atunci acel calcul gresit, descoperit doar acum? Daca asta e cazul. Ei nu sunt sanctionati pentru asa ceva?