avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... suma incasata necuvenit - indemnizatie legea 118
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

suma incasata necuvenit - indemnizatie legea 118

Buna ziua,

Am primit o decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit pe perioada 1.07.2012 pana la 1.07.2015, generata de revizuirea drepturilor de pensie conform art 107 alin 1 din legea 263/2010, indemnizatie Decret Lege 118. Astfel s-a constituit in sarcina mea un debit de 4104 lei.

Decizia poate fi contestata in termen de 15 zile (pana la 7 iulie) la tribunal.
Doresc sa stiu cum se poate contesta acest lucru. Eu nu pot contesta corectitudinea recalcularii, dar nu este nici din vina mea faptul ca s-a ajuns aici, si ce as putea contesta. Cum e posibil sa restitui atatia bani deodata, pe care nu i-am incasat din vina mea si in nici un caz deodata.

Va multumesc anticipat,

Nicoletta
Cel mai recent răspuns: nick9 , utilizator 14:41, 30 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Sunt in continuare beneficiar al acestei legi, nu mi s-a retras dreptul. Se pare ca au gresit la calculare pe acea perioada, am primit in anexa un buletin de calcul reprezentand cat mi se cuvenea pe acea perioada si cat am incasat. Oricum suma este atat de simbolica, jenant! Dar pe intreaga periaoda s-a adunat o suma considerabila de restituit.

Acum aflu ca s-au dublat indemnizatiile acestea, iar mie se ia si cat a fost....
Multumesc de intrebare,

Toate bune,
N.
~ Conținut șters la cerere ~
Asa este, la refugiati s-a marit putin: acesta e si cazul mamei mele, refugiata din Basarabia. dar ea beneficiaza si de indemnizatie pentru DO (domiciliu obligatoriu), ca si mine si fratele meu. Indemnizatia lor s-a dublat. Desigur, cuantumul la fiecare e in raport cu perioada deportarii. Eu am avut o perioada doar de 1 an si cateva luni deportare, mai mica fata de a lor, Mie imi dadea 2 mil. si ceva, dar acum imi ia jumate din ei pe perioada din 2012 pana acum. Problema mea este ca nu stiu cum mi-i retine, daca trebuie sa-i dau toti odata. De ce s-a facut atunci acel calcul gresit, descoperit doar acum? Daca asta e cazul. Ei nu sunt sanctionati pentru asa ceva?
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
nick9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara de refugiat. buna ziua, am si eu o intrebare ... atinas atinas Indemnizatie lunara de refugiat. Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o indemnizatie primita de refugiatii de razboi cf LG 118/1990 care in 2020 s-a ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 130 din 15 iulie 2020 pentru completarea art. 5 din decretul-lege ... atinas atinas LEGE nr. 130 din 15 iulie 2020pentru completarea art. 5 din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive ... (vezi toată discuția)