avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Proprietate imagini rezultate din investigatii ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Proprietate imagini rezultate din investigatii imagistice

Buna ziua,

In urma efectuarii unei investigatii imagistice efectuate prin Computer tomograf, Rezonanta Magnetica Nucleara, radiografie etc, rezulta niste imagini atat transpuse pe hartie si filme pentru radiografie cat si pe CD-uri, in baza carora medicul radiolog pune un diagnostic pacientului. Ulterior pacientul isi ridica rezultatul si merge mai departe cu el la medicul trimitator.
Aceste investigatii se realizeaza prin protocoalele interne, cu aparatura centrului, utilizandu-se know-how-ul Centrului Medical. Ulterior centrul medical este obligat sa arhiveze imaginile pacientilor timp de cativa ani.
Intrebarile pe care vreau sa le pun sunt urmatoarele:
1. Cui apartine dreptul de proprietate asupra imaginilor rezultate? Pacientului sau centrului medical?
2. Centrul medical se poate folosi de imaginile obtinute in urma investigatiilor pentru publicarea lor in vreo revista, teza de doctorat etc.? Vorbim depre publicarea imaginilor in mod ANONIMIZAT.
3. Este nevoie de acordul pacientului pentru publicarea lor chiar daca acestea sunt ANONIMIZATE?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns juridic in acest sens.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:46, 29 Iulie 2015
Nu este nevoie de acordul pacientului în situația arătată de d-voastră.
Situația se încadrează în art. 4 al L. 677/2001, -cu referire la faptul că ulterior datele vor fi prelucrate în scop științific, de cercetare științifică, și ați precizat că sunt anonime. Vedeți art. 5 al L.677/2001lit. g.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)
Contestare cml si expertiza constantin_nicu_cl constantin_nicu_cl Prin decizia I.C.C.J nr 1952/22.03.2005 am fost condamnaat definitiv pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva.La dosar a fost depus un certificat ... (vezi toată discuția)
C.m.i. cim ?? denisa2011 denisa2011 Buna ziua Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)