avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... daca nu sunt inscris in CCJ pot avea probleme in ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

daca nu sunt inscris in CCJ pot avea probleme in instanta?

Daca nu sunt inscris in Colegiu si in nici o asociatie pot avea probleme cu instanta?
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 21:16, 10 Iunie 2007
e cineva pe chat?! :( ce-i ala Appostile? nu ma descurc deloc cu forumu` asta!

In limba noastra, se cheama apostila. ca sa vezi ce e, citeste mai jos.

Am preluat un citat de la [ link extern ]

"Incepand cu 16 martie 2001, Romania a aderat la Conventia de la Haga din 5 Octombrie 1961, Conventie privind suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale strain. Inainte de aderarea la aceasta conventie, pentru recunoasterea in strainatate a actelor romanesti, era nevoie de o procedura complicata, legalizarea actelor facandu-se doar prin consulatele tarilor pentru care se dorea recunoasterea, cu viza in prealabil din partea Ministerelor de Externe si Justitie din Bucuresti. Apostilarea a simplificat foarte mult aceasta procedura si consta in aplicarea unei stampile (apostila de la Haga) pe documente pentru a le autentifica / legaliza international.
Pana la 1 Noiembrie 2004, in Romania au existat doar 2 autoritati care au avut drept de apostilare: Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul de Justitie. In Romania s-a incetatenit termenul de apostilare pentru documentele vizate de catre Ministerul Afacerilor Extene si termenul de supra-legalizare pentru viza Apostille aplicata de catre Ministerul de Justitie.

Incepand cu data de 1 Noiembrie 2004, procedura de apostilare/supralegalizare a documentelor romanesti a trecut in competenta Prefecturilor si Curtilor de Apel.
Apostila este in fapt o stampila de forma patrata (cu latura de 9 cm), identica in toate statele membre ale Conventiei de la Haga si care se aplica direct pe actul de legalizat, fie pe o prelungire a acestuia. "
Fetelor, ati deviat de la topic cu discutia despre chat, iar raspunsul la intrebarea lui miki a ramas in aer...!
Sunt proaspat absolvent si as vrea sa ma angajez consilier juridic la o societate. Citind legislatia si statutul consilierilor juridici mi s-a parut o cerinta imperativa inscrierea in Colegiu si implicit pe tabloul profesional aferent, pentru a indeplini cumulativ cele doua conditii legale: 1. Sa fi inscris in Colegiu. 2. Sa fi angajat in functia de consilier juridic.
Deci? Practic, poti profesa fara sa fi inscris in Colegiu?
Scuze Lucian, eu am deviat subiectul, MEA CULPA, n-am avut unde sa intreb, sa ne intoarcem la subiect.
Eu lucrez fara sa fiu inscrisa, am colegi care s-au angajat fara sa se inscrie in colegiu. Decizia este doar a ta!
Multumesc! Intre timp am mai navigat pe Forum si referitor la acest subiect am tras urmatoarea concluzie: poti practica fara probleme nefiind inscris in Colegiu sau alta asociatie, in 90% din cazuri nefiind probleme in instanta daca ai cel putin o delegatie (imputernicire) din partea persoanei juridice la care esti angajat in functia de consilier juridic. OK?
Cum se rezolva celelate 10%? Cine a avut probleme ne poate spune cum s-a descurcat? A fost o discutie pe forum cu o colega care risca sa nu fie primita in sala de judecator pentru ca nu purta roba! Ar fi interesant de stiut ce s-a intamplat in acest caz dar si in altele asemanatoare.

Alte discuții în legătură

Obligatie inscriere consilier juridic in ccj bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, Sunt Consilier Juridic si de doua saptamani la JS se cere legitimatia de Consilier Juridic. De-a lungul timpului am studiat Lg. 514/2003 si nu am ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)
E impetuos necesara inscrierea in colegiul consilierilor juridici? sau pot profesa ca si consilier juridic in baza unui contract colectiv de munca? Andreea205 Andreea205 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si parea dumneavoastra in urmatoarea privinta: Lucrez in prezent ca si consilier juridic la o firma in baza ... (vezi toată discuția)