avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime pentru perioada de concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime pentru perioada de concediu crestere copil pana la doi ani.

As dori o lamurire cu privire la calculul sporului de vechime, si anume daca in calculul sporului de vechime in munca se tine cont si de perioada de concediu de crestere copil pana la doi ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 29 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
art.22 din OUG 111/2010:
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca hodor dana hodor dana Buna seara. Ma intereseaza daca perioada de concediu pentru crestere si ingrijire copil si cea de armata se iau in calcul pentru modificarea sporului de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil se ia in calcul la vechime Crisxtn Crisxtn buna ziua concediu de crestere copil este luat in calcul la calcularea vechimii in munca? multumesc (vezi toată discuția)
Perioada de ccc este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj? papic papic concediul pt cresterea copilului este considerat vechime in munca la calculul vechimei totale in munca pt obtinerea indemniztiei de somaj (vezi toată discuția)