Raspunsul meu ar fi sa-i aplicati un 10% (procent oarecum arbitrar ales) din media lunara a sezonului trecut din caldura pe care o platea patronul spatiului comercial respectiv.
- la ceva similar ma gandisem si eu , dar nu stiu exact aceasta valoare procentuala.
- in apartamente nu avem repartitoare.
Rog sa retinei ca suprafata acestui spatiu comercial este cat a unul palier intreg cu 4 apartamente. Deasemeni , datorita traficului continuu de cumparatori (este defapt o alimentara acest spatiu comercial) usa la intrare este de foarte multe ori deschisa si inchisa. Pe timpul iernii acest lucru afecteaza temperatura medie din aceast spatiu, spatiu ce vine in contact cu 4 apartamente intregi din scara noastra.
Din cautarile pe net am gasit urmatorul citat:
"Potrivit unei intiative legislative, cota parte pentru incalzirea partilor comune ar putea creste de la 10%, cat este in prezent, pana la 50%, conform Gandul.
Procentul va fi stabilit de Adunarea Generala a Asociatiilor de Proprietari si nu va putea fi mai mic de 30% si nici mai mare de 50% din totalul energiei termice inregistrate pentru incalzirea unui bloc de locuinte."
Adevarat ca citatul de mai sus este din 2010 , gasit in acest link :
[ link extern ]
Nu stiu exact daca s-a aprobat sau nu aceasta initiativa
Altceva mai concret, mai actualizat conform legislatiei in vigoare, nu am gasit .
De aceea am apelat la aceasta consultanta.