avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Excavare in apropierea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Excavare in apropierea casei

buna ziua, am si eu o problema: acum 2 zile vecinul meu la sud a venit sa isi demoleze o bucatarie cu excavatorul ,aceasta fiind la o distanta de 30 de cm de gardul meu,de la hotarul dintre noi...si la 1 m de casa mea.are autorizatie de demolare si atat....ceea ce ma intereseaza e daca e normal sa faca aceste sapaturi de peste 1.5 m .atat de aproape de casa mea,ma gandesc ca exista riscul de alunecare de teren,casa mea fiind si din chirpici contruita de prin 60'....noi fiind si intr o zona de patrimoniu.cei de la primarie de la inspectoratul in constructii mi au spus sec ca are autorizatie....si pt sapaturi nu se da autorizatie..iar acest vecin ne trateaza pe mine si pe sotul meu cu superioritate el lucrand ceva in domeniu(cand i am cerut autorizatia de demolare ,mi a spus ca ,,cine suntem noi'') iar cei de la miniterul cultelor si patrimoniu au spus ca nu e de competenta lor..sa mergem la cei de la primarie.desi suntem intr o zona de patrimoniu-sit arheologic...nu stiu ce sa fac si unde sa ma mai adresez sa ma lamuresc.multumesc .o zi buna!!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:30, 30 Iulie 2015
Atâta vreme cât are autorizație de demolare este în legalitate. Solicitați în scris primăriei copii după autorizația de demolare și vedeți ce scrie acolo.
Sensul că vă tratează cu superioritate nu-l înțeleg, atâta timp cât are omul autorizație.
În caz că vă este afectată , prin lucrările executate de vecin, fundația casei sau chiar pereții, aveți dreptul să formulați plângere la poliție și la Inspectoratul regional în construcții de care aparțineți.
Exact, in afara de superioritate, care este pagubirea sau pierderea dv.? La ce va e necesara lamurirea?
sapaturile de langa casa mea....adancime peste 1.5m ....nu vreau sa ajung mai tarziu prin instanta ca mi a crapat casa sau alte chestii...si daca e normal sa sape de la linia de hotar....nu exista limita de 2 m?
Depinde pentru ce sapa. Nu, nu exista o limita indiferent ce, exista limite pentru chestiuni specifice.
Puteti intreba la ISC daca este respectata autorizatia. Insa daca scopul dv. nu are nicio premisa de risc reala si, mai ales, daca scopul e de a verifica vecinul, asta e o intruziune a dv. in viata lui.
Pe de alta parte, autorizatie sau nu, conteaz si daca o respecta! Depinde cum e gardul, cum e casa, ce fundatie are etc.
Faceti notificvari oficiale la ISC, primarie si vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înălțarea terenului vecinului va duce la distrugerea gardului meu 5mirela 5mirela Buna ziua. Am un gard din plăci de beton. Vecinul care s-a mutat de curind si-a facut casa si doreste ca pamintul scos in urma sapaturilor pt. fundatie, care ... (vezi toată discuția)
Distanta minima în constructii mire123 mire123 Buna seara.Am si eu o intrebare Am gard facut de mine intre 2 proprietati ,fara fundatie ,din plasa.Vecinul meu are o idee noua ,ca vrea sa isi faca trotuat ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua. As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren. Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)