Bunicul meu a fost proprietarul unei mori nationalizate de comunisti. In 2007, o societate de morarit a revendicat moara tatalui meu in baza articolului 20 din Legea 247/2005. In decizia de revendicare scrie ca acea societate de morarit a cumparat moara de la fostul FPS si ca platea impozit la primarie.
In realitate acea societate nu era proprietara a morii, ci doar cumparase actiuni de la FPS.
Cadastristii refuza sa-mi faca cadastrul deoarece sustin ca societatea de morarit nu putea sa-i revendice moara tatalui meu, de vreme ce nu era proprietara pe aceasta moara.
Eu platesc din 2007 impozitul pe aceasta moara, deci cand platesc impozitul sunt considerat PROPRIETAR, iar cand trebuie sa fac cadastrul nu mai sunt considerat proprietar.
Eu consider ca revendicarea s-a facut legal, intrucat in Legea 247/2005 sunt prevazute urmatoarele:
Art. 20 (1) Imobilele- terenuri si constructii-preluate in mod abuziv, indiferent de destinatie, care sunt detinute la data intrarii in vigoare a prezentei legi de o regie autonoma, o societate sau o companie nationala, o societate comerciala la care statul sau o autoritate a administratiei publice cemtrale sau locale este actionar ori asociat majoritar, de o organizatie cooperatista sau de orice alta persoana juridica de drept public, vor fi restituite persoanei indreptatite, in natura, prin decizie sau, dupa caz, prin dispozitie motivata a organelor de conducere ale unitatii detinatoare. "
Art. 23 ( 4^1) Proprietarii carora, prin procedurile administrative prevazute de prezenta lege, le-au fost restituite in natura imobilele solicitate vor incheia cu detinatorii actuali ai acestora un protocol de predare-preluare, in mod obligatoriu, in termen de 30 de zile de la data ramanerii definitive a deciziei/ dispozitiei de restituire, termen dupa care, daca protocolul nu a fost semnat, se va incheia in prezenta executorului judecatoresc un proces-verbal de constatare unilaterala a preluarii imobilului.
Societatea de morarit a dat tatalui meu decizie de restituire si protocolul de predare preluare in termenul de 30 de zile de la decizia de restituire, nemaifiind necesar asadar nevoie de executorul judecatoresc, deoarece tata l-a semnat in aceste 30 de zile.
Problema imbecila pe care o ridica cadastristii este ca societatea nu putea sa revendice tatalui meu aceasta moara, deoarece societatea de morarit nu detinea aceasta moara, ci doar era proprietara unor actiunii pe care le vanduse FPS acestei societati.
Eu cred ca cadastristii nu gandesc logic ,au probleme de gandire. De 8 ani platesc impozitul pe aceasta moara si sunt considerat proprietar, iar acum cand sa fac si eu cadastrul nu mai sunt considerat proprietar.
Tin sa mentionez ca tatal meu a murit, iar notarul a considerat actele bune cand mi-a facut succesiunea dupa tatal meu. Acum cadastristii de ce nu vor sa-mi recunoasca aceste acte?
Dumnevoastra ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns:
Hamarsold1 , utilizator
07:47, 31 Iulie 2015