avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata colaboratori part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata colaboratori part-time

Buna ziua,
Cum pot plati niste persoane care lucreaza aleator (in functie de solicitarile firmei, timp variabil si zile variabile)? De exemplu intr-o luna lucreaza 8 ore, luna viitoare lucreaza 40 ore etc. O varianta ar fi sa inchei contract de munca,dar trebuie anuntate in Revisal multe suspendari. Mai exista alta posibilitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 30 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Conventiile civile sunt pentru servicii profesionale, nu stiu sigur daca orice activitate se incadreaza aici. Se poate verifica undeva, temei legal?
Contractele de prestari servicii sunt supuse dispozitiilor Codului Civil si nu a Codului Muncii.

Ele se pot incheia cu persoane fizice neautorizate numai pentru activitati cu caracter ocazional.

Contractele de acest gen nu se inregistreaza in REVISAL.
~ Conținut șters la cerere ~
Activitati profesionale sau independente stiu ca se refera la profesiile liberale.
Pot angaja cateva ore sau cateva zile/luna variabil in fiecare luna,
o persoana care face o munca necalificata sau un sofer cu Conventie civila?

Alte discuții în legătură

Conventia civila criscas criscas ce inseamna conventia civila termeni si obligatii (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii vs contract individual de munca CATALINADAN CATALINADAN Am un ONG si as dori sa stiu care-i modalitatea corecta de incheiere a contractelor pentru servicii de formare ( cursurile noastre sunt acreditate ANC si MENCS ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)