avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scos masina din tara cu fiul proprietarului in scaunul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scos masina din tara cu fiul proprietarului in scaunul din dreapta

Buna ziua!

Am o nelamurire despre care am auzit pareri impartite si anume, vreau sa plec cu un prieten in Bulgaria intr-o vacanta scurta de cateva zile.
Am nevoie de procura daca acest prieten al meu este fiul proprietarului? Va fi cu mine si la iesirea din tara, si la intrarea inapoi in tara. Unii mi-au spus ca imi trebuie neaparat procura ca altfel vor zice ca am furat masina de la proprietar, iar altii imi spun ca nu am nici o treaba cu procuri daca e fiul in masina.

Care ar fi concluzia, fiindca nu vreau sa ma intorc aiurea din drum pentru o hartie.
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 15:28, 31 Iulie 2015
nu este nevoie de procura ,chiar daca este fiul propietarului sau nu ,aveti nevoie doar de talonul masini si atat daca mergeti in tari apartinand UE
Pe linga certificatul de inmatriculare trebuie ca masina sa aiba ITP si asigurare RCA in termen de valabilitate. Permis de conducere banuiesc ca aveti!;)
Mentionez ca eu voi conduce vehiculul si nu prietenul meu fiindca el nu are B. Este major, si da, eu am permis de 2 ani, fara intreruperi.
Nu veti avea probleme. Problemele apareau daca nu aveati permis.:)
Multumesc de informatii tuturor!
Si in caz ca as vrea sa ies cu o masina cu a carui proprietar nu am nici o legatura, cum ar trebui sa prodecez?
Este cazul tipic, motor prea mare ca sa merite inscrisa pe numele meu, si am lasat-o asa.
Am la ea talon, asigurare si toate cele.
Din cate stiu, fara vreo procura sau contract de comodat, nu prea am ce face. Este intr-adevar asa?

Alte discuții în legătură

Pot merge fara procura? alex67jjy alex67jjy Mi-am cumparat o masina de la un roman dar ea este inscrisa pe bulgaria si am urmatoarele acte la masina (carte mare,talon,contract de vanzare cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)
Procura automobil Srb Srb Daca o persoana a cumparat masina pe numele tatalui, este nevoie de procura sau imputernicire ca aceasta persoana sa foloseasca masina pe teriotoriul Romaniei, ... (vezi toată discuția)