avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura Automobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura Automobil

Daca o persoana a cumparat masina pe numele tatalui, este nevoie de procura sau imputernicire ca aceasta persoana sa foloseasca masina pe teriotoriul Romaniei, risca amenda sau ceva daca este oprita de politie?
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Srb, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:25, 22 Februarie 2015
Daca actele masinii sunt in regula (talon, asigurare, permis), nu.
Adica daca ai la tine talon/permis/rca/buletin mai trebuie si procura?
Asa am inteles de la notar ca asa ar fi noua lege rutiera. Poate a facut o gluma?
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Srb, utilizator
o gluma proasta :)
Nu aveti nevoie decat de actele masinii.
Deja astazi de dimineata un al doilea notar imi spune ca este obligatoriu sa am contrat de comodat daca ma aflu la volanul unei masini care nu imi apartine in acte.
Nu inteleg,nu gasesc legea pe nicaieri, doar sa zica asa ca sa ia un ban in plus?
Numai daca iesiti cu masina afara din tara.Pentru a conduce autovehiculul in Romania nu aveti nevoie . Este un contract de comodat, nu procura.

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui? (non-ue) no01else no01else Buna ziua, Peste 2 saptamani voi pleca in vacanta in Croatia. Voi pleca cu masina inmnatriculata pe numele tatalui meu. Mentionez faptul ca avem aceiasi ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina fara contract de comodat sau procura? CFlorin1 CFlorin1 Buna ziua. As dori sa plec la Roma saptamana aceasta. Masina nu este a mea, ci a unui prieten, pot iesi din tara fara procura sau contract de comodat? (vezi toată discuția)
Am nevoie de procura la masina pentru a iesi din tara? andreeagherasim andreeagherasim Buna ziua, recent mi-am cumparat un autoturism si bineinteles l-am trecut pe numele mamei deoarece asigurarea este mult prea scumpa pentru categoria mea de ... (vezi toată discuția)