avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata

Am si eu o mica intrebare. Pe data de 2 septembrie anul acesta imi expira contractul de munca. Eu mi-am dat zilele trecute demisia, si mi s-a zis ca trebuie sa stau in preaviz pana pe 21 august. La perioada determinata se sta asa mult in preaviz? Vreau un raspuns simplu nu articole din lege ca nu le inteleg, asa le puteam citi singura. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: EritroxylonX , utilizator 17:03, 31 Iulie 2015
Termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. si nu este calcultat in functie de durata c.i.m., determinata sau nedeterminta.
Pai si eu la 4 luni de zile...am 21 de zile de preaviz. Nu e cam mult?
Legea nu calculeaza durata preavizului in functie de durata c.i.m. determinata sau nedeterminata.

Art.81 C.mun.
....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
...
1. Cand ati incheiat si semnat contractul individual de munca (CIM) trebuia sa stabiliti, de comun acord, un termen mai mic de 20 de zile pentru preaviz.

2. - Si asa aveti in CIM un termen mai mare de 20 de zile ceea ce este ilegal.
- Vedeti art.81 din Codul muncii citat de colegul meu mai sus.
@ Valeriu ,
Daca sunt 21 de zile calendaristice, atunci este o durata mai mica decat cea mentionata in Codul Muncii - 20 de zile lucratoare pentru functii de executie.

Codul Muncii in prezent stabileste in zile lucratoare si nu in zile calendaristice durata maxima a preavizului.

Alte discuții în legătură

Demisie aura19731991 aura19731991 buna ziua.sint angajata de 3 luni la o firma .dar doresc sa plec in alta parte.cum procedez?trebuie sa bag preaviz sau sa imi scriu demisia? (vezi toată discuția)
Demisie - cate zile stau in preaviz? teodoru12 teodoru12 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In CIM pe care l-am semnat in 2010 este prevazut ca preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei talidae2000 talidae2000 Buna seara. Stiu ca s-au facut modificari in codul muncii...exista modificari si in cazul preavizului atunci cand iti dai demisia? Care este durata ... (vezi toată discuția)