avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligatiile unui medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligatiile unui medic de familie

Buna ziua, Mama mea are 85 ani. Se deplaseaza destul de greu. Avind probleme de sanatate a rugat medicul de familie sa mai treaca, in orele de teren, si pe la ea, pentru cite un consult. Dupa multe rugaminti a trecut de 2 ori si atunci i s-a platit odata 50 lei si a 2-a oara 100 lei. A luat banii fara nici o jena de la batrina neputincioasa, care era in stare sa-si de-a toata amarita de pensie pentru citeva pastile care sa-i mai aline durerile. De ceva vreme, doctorita nu mai vrea sa vina acasa. Mama a mers cu taxi-ul la cabinet si acolo trebuie sa astepte cu orele pentru consultatie. Eu sunt din alta localitate, dar am mers cu ea la medici specialisti care i-au dat retete , iar medicul de familie trebuie doar sa i le prescrie lunar.
A facut operatie de inlocuire de cristalin, la care reactia medicului a fost ca "ce iti mai trebuie la virsta asta?" sau "ce mai vrei, esti batrina " .
Am platit o familie care are grija de ea si o ajuta. Dar si acestia nu mai vor sa mearga la medicul de familie dupa reteta lunara , pentru ca se poarta urit cu ei.
Rugamintea mea este sa-mi specificati care este legea care precizeaza drepturile si obligatiile medicului de familie fata de pacienti si daca intre aceste indatoriri intra si vizitele la domiciliu si la pacientii batrini si bolnavi.
O alta intrebare - unde pot face o sesizare in privinta comportamentului inuman pe care il are acest medic de familie, fata de bolnavi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 30 Iulie 2015
Legea sanatatii nr.95/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.66-85 (despre medicina de familie). Gasiti legea pe internet, aici:
[ link extern ]
Puteti sesiza Casa judeteana de asigurari de sanatate si/ sau Directia de sanatate publica din judet, in scris cu nr. de inregistrare/ data de al registratura sau trimite sesizarea prin posta cu confirmare de primire.
Luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) si cu Asociatia Medicilor de Familie (filiala din judetul in care locuieste mama).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru? Gianina Cosmina Gianina Cosmina Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la ... (vezi toată discuția)
Medicamente compensate vaduve veterani de razboi adusca adusca Sunt o vaduva de veteran de razboi si as dori sa stiu daca art 16 lit j din Lg 44/1994, trebuie respectat si de catre medicii de famile care elibereaza retete. ... (vezi toată discuția)
Reclamatie medic de familie luminitamicu luminitamicu Unde pot reclama medicul de familie pt.ca a refuzat sa mi citeasca analizele pt simplul motiv ca este ziua măsii si nu mai poate sta la cabinetAm 53de ani si ... (vezi toată discuția)