avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare in parcarea unui hotel
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare in parcarea unui hotel

Buna ziua, fata mea a tamponat masina parcata in stanga automobilului ei in parcarea unui hotel din Neptun. A intrat in panica, anuntand incidentul peste o saptamana, problema este ca politia de acolo incearca sa ma convinga sa-i platesc reparatia masinii zgariate, in conditiile in care am asigurare si de 3 zile ma plimba pentru intocmirea procesului verbal, spunandu-mi ca valoarea amenzii este de 2000 lei, va rog frumos sa-mi spuneti la ce articol si sanctiune se incadreaza tamponarea intr-o parcare fara semne rutiere si nedeclararea tamponarii in termen de 48 ore. Parcarea este considerata drum public? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:21, 3 August 2015
Buna seara,
De ce nu se intocmeste constatare amiabila de accident? Nu mai aveti treaba cu Politia si implicit cu amenda.
pentru ca soferul pe care l-a lovit a dat declaratie la politie si a plecat din statiune,iar politia imi spune ca nu pot face amiabila pt ca fata mea nu sa prezentat in 48 ore sa declare tamponarea
Accidentul de circulatie este evenimentul in care este implicat cel puţin un vehicul in miscare, produs pe un drum deschis circulatiei publice , din care a rezultat decesul, ranirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale.
In cazul accidentelor petrecute pe drumuri inchise circulatiei rutiere sau drumuri aflate pe proprietati private, se aplica regulile stabilite de administratorul proprietatii.
In speta dvs nu ati precizat concret statutul teenului unde a avut loc evenimentul rutier
OUG nr 195/2001 actualizata
Art. 79
(1) Conducatorul de vehicul implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului este obligat sa-l scoata imediat in afara partii carosabile ori, daca nu este posibil, sa-l deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-l corespunzator.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1), conducatorul de vehicul este obligat sa se prezinte in termen de 24 de ore la unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul, in vederea intocmirii documentelor de constatare si eliberarii autorizatiei de reparatie.
(2.1) Dispozitiile alin. (2) nu se aplica in cazul in care se incheie o constatare amiabila de accident, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) s-au produs pagube materiale a caror despagubire este asigurata prin polita de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule;
b) accidentul nu s-a produs ca urmare a savarsirii faptelor pentru care se retine permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia, in conditiile prevazute la art. 111 alin. (1) lit. b) si c), dupa caz, precum si a faptei prevazute la art. 86 alin. (1);
c) cel putin unul dintre conducatorii vehiculelor implicate in accident si-a recunoscut vinovatia in producerea accidentului de circulatie;Art 100 (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:g) nerespectarea prevederilor art.79 alin.(2).

Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
ynocentta, utilizator
autoturismul se afla si se afla si acum in parcarea hotelului Terra din statiunea Neptun ,este o parcare inprejmuita de un gard fara nici un indicator de circulatie Din acest motiv sunt derutata daca se considera drum public sau nu
Amenda este de 4 pct x 105 adica 210 lei in 2 zile lucratoare plus suspendarea peemisului ptr 30 de zile ptr nedeclararea accidentului in 24 ore.
Daca dispare un indicator ptr ca a avut cineva nevoie de el nu presupune ca zona respectiva nu este drum public.
Dupa ce primiti pv platiti amenda si ii dati omului asigurarea sa isi repare masina.
Daca politia nu va da pv spuneti-le sa il comunice conform legii si nu va mai bateti capul cu ei.

Alte discuții în legătură

Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in carrefour blu3s0ul blu3s0ul salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva: 1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal accident usor - fara sa fie trecut asiguratorul anti77 anti77 Buna ziua, Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)