avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal Accident Usor - fara sa fie trecut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal Accident Usor - fara sa fie trecut asiguratorul

Buna ziua,

Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa contest procesul verbal prin instanta, ca fapta descrisa nu corespunde cu realitatea. Pe langa asta am gasit si o lipsa in procesul verbal, nu este trecut numele asiguratorului.

Art. 16 din Ordonanta nr. 2/2001:
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:
- indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie;

Deoarece este vorba de o nulitate relativa, cum se poate motiva aceasta lipsa (eu imi cunosc asiguratorul, deci ce prejudiciu am)?

Exista vreo speta in care s-o anulat procesul verbal pentru lipsa asiguratorului?
Cel mai recent răspuns: nick71 , utilizator 16:48, 31 Mai 2016
Lipsa mentionarii asiguratorului nu va conduce la admiterea plangerii. Trebuie sa prezentati alte probe care sa va fie favorabile.
In functie de manevrele efectuate in cursul parcarii si de faza in care a avut loc coliziunea poate exista posibilitatea demonstrarii posibilitatii evitarii accidentului de catre conducatorul auto care v-a lovit. Fara date concrete nu ma pot pronunta.
ing. Ioan Ciobanu
Inteleg ca desi mentionarea asiguratorului este obligatorie, nu exista nici o sanctiune pentru politist atunci in acest sens...

Intr-o parcare a unui supermarket doream sa parchez intre doua masini parcate de-a lungul drumului (lat de vreo 7-8m) cu cate o banda pe mers marcat doar prin sageti, fara linia despartitoare in mijloc, prin urmatoarele miscari, locul fiind destul de stramt:
1. m-am incadrat intre cele doua masini, dar masina mea era inca prea inafara
2. am dat cu spatele, masina fiind inca paralela cu axul drumului
3. am pornit inainte partea din fata iesind mai mult pe carosabil, si am oprit
4. urma sa pun in marsarier ca sa ma incadrez in acel loc liber
moment in care o masina m-o depasit si si-o zgariat masina.

Mentionez ca locul nu era marcat ca si loc de parcare, insa nici nu era interzis, restul locurilor fiind ocupate.

Atat doamna care m-o depasit cat si eu am declarat in fata polisitului ca eu faceam manevre de parcare. Politistul nu stiu cum o dedus ca eu am acrosat-o pe doamna la schimbarea directiei de mers, asta fiind singura descriere in proces verbal, nimic despre manevrele de parcare. Cum o explicat, daca stau in unghi cu axul drumului, devin un obstacol pentru ceilalti in trafic, deci asta e motivul pentru care sunt vinovat, insa nici asta nu o scris in proces verbal. Doamna clar se afla cel putin partial pe contrasens.

Doamna avea zgarieturi aproximativ constante pe toata lungimea masinii pe partea dreapta inclusivi roti/cauciucuri, insa nu avea pe bara din fata. Avea si ceva viteza, cand s-a oprit in final era la 2 metri in fata mea. Eu am zgarieturi doar pe bara fata.

Era si sotia in masina, si ea o zis ca eu eram oprit deja in momentul impactului, desi stiu ca nu ma pot folosi de marturia ei.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
anti77, utilizator
La viteza de 50km/h sunt necesari 16m pt a opri daca asfaltul este bun si uscat .
Agentul constatator a apreciat viteza corect daca oprirea a fost posibila in 2m+lungimea masinii .
Dupa cum dvs relatati ,ati dat inainte si inspre axa drumului . Daca erati oprit in momentul acrosajului e dificil de dovedit .
Intr-o parcare se circula cu o viteza care permite evitarea accidentelor de unde rezulta ca dvs ati actionat cumva . La unele autotuturisme bara fata e numai in fata iar la altele bara fata se prelungeste pe lateral .
Nu poate fi vorba de nerabdare daca drumul avea 6...7m decat daca dvs erati cu un Hummer iar doamna de asemnea era cu un Hummer .
De obicei aceste parcari sunt supravegheate video .
parcarea oricarui supermarket nu este drum public.
nici chiar pentru o simpla tamponare(nu accident usor-nu exista asa ceva)nu trebuia sesizata politia
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
nick71, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)