avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal Accident Usor - fara sa fie trecut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal Accident Usor - fara sa fie trecut asiguratorul

Buna ziua,

Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa contest procesul verbal prin instanta, ca fapta descrisa nu corespunde cu realitatea. Pe langa asta am gasit si o lipsa in procesul verbal, nu este trecut numele asiguratorului.

Art. 16 din Ordonanta nr. 2/2001:
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:
- indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie;

Deoarece este vorba de o nulitate relativa, cum se poate motiva aceasta lipsa (eu imi cunosc asiguratorul, deci ce prejudiciu am)?

Exista vreo speta in care s-o anulat procesul verbal pentru lipsa asiguratorului?
Cel mai recent răspuns: nick71 , utilizator 16:48, 31 Mai 2016
Corect, ca nu ar fi trebuit anuntarea politiei.

Da ce sa-i fac, ca in timpul completarii formularului tipizat, doamna nu o vrut sa treaca nici macar numarul masinii sale, nici vorba de seria RCA-ul ei, de frica ca probabil va trebui sa plateasca cu vreo 30 de lei mai mult anul viitor...

Poate fi atacata PV din simplul motiv ca tamponarea s-o facut intr-o parcare privata si nu pe un drum public? Presupun ca nu...

Parcarea privata este deschisa circulatiei publice, exista indicatoare si marcaje, prin urmare este considerata drum public si se aplica regulile codului rutier OUG 195.

14. drum public - orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;

Daca nu ar fi publica atunci asiguratorii nu ar despagubi in caz de accident.
ba da.contestati p.v. de contraventie
da,aveti dreptate. Atunci inseamna ca doamnei care l-a depasit sa i se suspende permisul.Si torusi trebuia sa mearga la societatea de asigurari, cu formularele completate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)