avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare in parcarea unui hotel
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare in parcarea unui hotel

Buna ziua, fata mea a tamponat masina parcata in stanga automobilului ei in parcarea unui hotel din Neptun. A intrat in panica, anuntand incidentul peste o saptamana, problema este ca politia de acolo incearca sa ma convinga sa-i platesc reparatia masinii zgariate, in conditiile in care am asigurare si de 3 zile ma plimba pentru intocmirea procesului verbal, spunandu-mi ca valoarea amenzii este de 2000 lei, va rog frumos sa-mi spuneti la ce articol si sanctiune se incadreaza tamponarea intr-o parcare fara semne rutiere si nedeclararea tamponarii in termen de 48 ore. Parcarea este considerata drum public? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:21, 3 August 2015
Trecand peste faptul ca retinerea permisului pentru nedeclararea accidentului in 24 de ore este legala, modul de comportare al politistului trebuie sanctionat.
Astfel ca daca tot duceti chitanta cu dovada platii amenzii iar in pv nu este inscris faptul ca placutele au fost retinute, depuneti si o sesizare in atentia comandantului IPJ Constanta cu privire la modalitatea de solutionare a accidentului de catre politistul respectiv si in care sa solicitati derularea unei cercetari pentru clarificarea motivului pentru care v-au fost retinute placutele de inmatriculare (deteriorate la demontare de catre politist, depuneti si niste poze) in conditiile in care retinerea acestora nu era justificata.

Brigada de politie rutiera se afla chiar la intrarea in Constanta dinspre Bucuresti, pe stanga.
Daca nu aveti timp sa ajungeti in Constanta o trimiteti prin posta cu confirmare de primire Serviciul Poliţiei Rutiere, Bdul I.C. Brătianu nr. 42
[ link extern ] /

sau online (puteti atasa si fisiere)
[ link extern ]

Regulamentul HG1391 prevede ca demontarea se face de catre conducatorul auto si numai in cazul in care acesta refuza se demonteaza de catre agentul constatator, lucru care se consemneaza in procesul verbal.

HG1391
Art. 198. – (1) În cazurile prevazute de lege, odata cu constatarea faptei, politistul rutier sau, dupa caz, politistul de frontiera, retine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, eliberând dovada înlocuitoare cu sau fara drept de circulatie, dupa caz.
(2) Documentele sau placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare retinute în conditiile alin.(1), împreuna cu raportul de retinere se trimit cel mai târziu în prima zi lucratoare care urmeaza celei în care a fost eliberata dovada înlocuitoare, la serviciul politiei rutiere pe raza careia a fost savârsita fapta, care are obligatia sa faca imediat mentiunile corespunzatoare în evidenta vehiculelor.

Art. 200. – (1) În cazurile în care legea prevede aplicarea masurii tehnico-administrative a retragerii placutelor cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, conducatorul vehiculului este obligat sa demonteze si sa predea placutele agentului constatator care a dispus masura.
(2) Când conducatorul vehiculului refuza sa predea placutele, agentul constatator demonteaza el însusi placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, în prezenta unui martor asistent, consemnând despre aceasta în procesul-verbal de constatare a contraventiei.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in carrefour blu3s0ul blu3s0ul salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva: 1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal accident usor - fara sa fie trecut asiguratorul anti77 anti77 Buna ziua, Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)