Buna ziua, fata mea a tamponat masina parcata in stanga automobilului ei in parcarea unui hotel din Neptun. A intrat in panica, anuntand incidentul peste o saptamana, problema este ca politia de acolo incearca sa ma convinga sa-i platesc reparatia masinii zgariate, in conditiile in care am asigurare si de 3 zile ma plimba pentru intocmirea procesului verbal, spunandu-mi ca valoarea amenzii este de 2000 lei, va rog frumos sa-mi spuneti la ce articol si sanctiune se incadreaza tamponarea intr-o parcare fara semne rutiere si nedeclararea tamponarii in termen de 48 ore. Parcarea este considerata drum public? Multumesc!
Multumesc frumos pt raspuns ,asta si vreau sa intocmeasca pv si sa dau asigurarea numai ca politistul respectiv ma tot plimba si nu imi face pv plus ca mi-a luat nr de la masina nu stiu in ce baza si nu mi la restituit
A luat placutele de inmatriculare?? Ii puteti face plingere la inspectoratul de politie ptr abuz. Placutele se iau in anumite conditii, de ex lipsa asigurarii.
Pt aflarea situatiei parcarii (este drum public sau nu) faceti o adresa hotelului in care intrebati frumos daca parcarea este proprietate privata si daca e deschisa circulatiei publice .
De asemenea adresati-va si OCPI pt aflarea statutului acelui teren ,daca e deschis circulatiei publice sau nu .
Daca nu e deschis circulatiei publice ,treaba Politiei e decat sa identifice autorul ,urmand ca victima sa continue actiunea la judecatorie . In instanta ,victima trebuie sa dovedeasca ca prejudiciul s-a petrecut intocmai cum a declarat si produs de catre invinuit .
Politia aplica amenzi pt producerea accidentelor rutiere numai daca accidentul a avut loc pe drumurile deschise circulatiei publice ;nu are nici o relevanta ca in aceea parcare intra cine cum vrea daca pe hartie figureaza ca proprietate particulara ...
Cereti politiei sa va comunice in scris ce vor si temeiul retinerii placutelor + ce a indicat cyan .
...daca nu ar fi drum public, Dvs. cum v-ati simti sa va gasiti masina avariata ( superficial sau mai serios ) ?
...ma indoiesc ca ne-definirea unei parcari ca si drum public cautioneaza fapta fiicei Dvs.
... a produs o dauna materiala cuiva, e clar, nu ?
Atributiile politiei rutiere sunt de a reglementa circulatia pe drumurile publice.
In cazul unui accident in afara drumurilor publice ,politia numai poate identifica faptasul pt chemarea in judecata a faptasului (asta daca nu se rezolva problema pe cale amiabila .
Inteleg ca problema nu consta in solutionarea daunei cauzate ci in amestecul si abuzul politiei - pe vorbe cu amenintari (nu se pune) si faptic cu retinerea numerelor .
Aveti martori ca v-au fost retinute numerele? Politiaiul poate merge intr-o seara/noapte sa le puna la loc .