Buna ziua, fata mea a tamponat masina parcata in stanga automobilului ei in parcarea unui hotel din Neptun. A intrat in panica, anuntand incidentul peste o saptamana, problema este ca politia de acolo incearca sa ma convinga sa-i platesc reparatia masinii zgariate, in conditiile in care am asigurare si de 3 zile ma plimba pentru intocmirea procesului verbal, spunandu-mi ca valoarea amenzii este de 2000 lei, va rog frumos sa-mi spuneti la ce articol si sanctiune se incadreaza tamponarea intr-o parcare fara semne rutiere si nedeclararea tamponarii in termen de 48 ore. Parcarea este considerata drum public? Multumesc!
Parcarea hotelului este considerata drum public, conf. OUG 195/2002, actualizata: Art. 14. drum public - orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;
nu era vorba de ascunderea vinovatiei ci de faptul ca organul de politie a facut un abuz luandu-mi nr de pe masina si amanand intocmirea pv 6 zile .Oricum azi am rezolvat dupa ce am fost la el si i-am spus ca legea este peste tot la fel si fapta fetei mele se incadreaza la art 79,ca m-am informat la politia rutiera si ca el incalca legea neintocmindu-mi pv,obligandu-ma sa platesc dauna provocata celuilalt sofer in conditiile in care am asigurare si aberandu-mi cu dosar penal si amenda de 2000 lei
La ce va referiti cand spuneti ca ati "rezolvat"? Cum s-a rezolvat? Ati primi procesul verbal? Ce scrie in el? V-a restituit placutele? Lamuriti-ne si pe noi!
da, i s-a intocmit pv cu art 79 suspendarea pc pe 30 zile, amenda 4 puncte=420 lei, s-au restituit placutele care se observau ca au fost rupte din suruburi,am dat asigurarea si maine urmeaza sa duc chitanta de la amenda si sper sa nu il mai vad niciodata pe acest om