avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie dupa actele turistilor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie dupa actele turistilor

Buna seara! Lucrez in domeniul hotelier, mai exact la receptia hotelului. Politica firmei, ma obliga ca in momentul in care eu cazez un client sa ii fac copie dupa actul de identitate. Asta seara am cazat o doamna care sustine ca din punct de vedere legal acest lucru este interzis, sustinand ca ar trebui sa avem aprobare pentru acest lucru. Cu toate ca am asigurat-o ca actele raman confidentiale, a insistat s isi primeasca copia inapoi. Pentru mine situaia a devenit neclara este adevarat ceea ce sustine aceasta doamna? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: hincuvictor , utilizator 17:15, 2 August 2015
Daca nu vrea sa va lase copia, dati-i-o.
Norma cu privire la accesul, evidenta si protectia turistilor in structuri de primire turistice nu mentioneaza ca aveti dreptul sau obligatia sa detineti si fotocopii ale CI sau pasapoartelor pe baza carora intocmiti fisele de cazare.
[ link extern ]

Chiar daca sunteti inregistrati ca operator de date cu caracter personal, daca nu aveti consimtamantul persoanei nu ii puteti face si pastra copie dupa actul de identitate.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Buna ziua. Raspunsul dumneavoastra ( Ares-3) este benefic si turistilor! Pe viitor voi tine cont de raspunsul dumneavoastra, atunci cand, in calitate de turist, o sa imi fie fotocopiat actul de identitate.
Stiu ca in Romania, primeaza legea si ca regulamentele interne ale agentilor economici, trebuie sa respecte legislatia in vigoare, altfel sunt lovite de nulitate juridica; ba mai mult, sunt sanctionate!
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2015
hincuvictor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor florentacretu florentacretu Am un hotel de 15 camere. Prin lege am obligatia de a solicita la cazare datele de identitate ale turistilor. De asemenea, accesul in hotel este supravegheat ... (vezi toată discuția)
Cazare neplatita, ce infractiune este? Canon01 Canon01 daca o persoana se cazeaza la un hotel si la plecare nu plateste cazarea savarseste vreo infractiune? (vezi toată discuția)
Copie ci la cazarea turistica - este legal? so2ro so2ro Buna ziua, Este legal ca in momentul in care te cazezi intr-o locatie turistica sa ti se faca o copie dupa C.I. pe care a o retina ? Nu este indeajuns ... (vezi toată discuția)