avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unic mostenitor care este impiedicat sa intre in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unic mostenitor care este impiedicat sa intre in posesia mostenirii

Tatal fiicei mele de care sunt divortata de 20 de ani a decedat de curand.Fata este studenta si unica mostenitoare a defunctului sau tata.Dupa divort acesta nu a mai fost casatorit si nu are alti copii. Defunctul locuia impreuna cu mama lui intr-un imobil din care 1/2 detinea defunctul cu act de proprietate si 1/2 mama sa , tot cu act de proprietate.Problemele sunt urmatoarele:
1. Mama defunctului, bunica fiicei mele nu vrea sa ii dea actele: carte de munca, livret militar necesare pentru intocmirea dosarului pentru pensia de urmas
2. Poate sa instraineze bunurile fiului ei decedat?, respectiv o masina, casa ???
3. Defunctul lucra in invatamant si mai are de primit drepturi salariale: CO pe luna iulie, CO pe luna august si sume obtinute in instanta aferente tot unor drepturi salariale.Cine poate ridica aceste drepturi?Ce poate face fiica mea sa intre in posesia acestor bunuri????multumesc
Cel mai recent răspuns: Dumitru Mihu , Avocat 22:23, 2 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumec frumos pentru raspuns.Ce anume ar trebui sa faca fiica mea pentru acceptarea mostenirii???La unitatea de invatamant unde a lucrat defunctul, ar trebui formulata o cerere , dat fiind faptul ca in data de 08 august se vor plati CO aferent lunii iulie, sau in acest caz(deces salariat) nu mai primeste banii?Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca o intalnire la un mediator este o cale de solutionare amiabila a "conflictului" cu bunica fetei d-voastra. Va recomand contactarea unui mediator care sa organizeze o intalnire intre fiica d-voastra si bunica ei si sa stabilesca de comun acord modul in care vor imparti bunurile comune. Aceasta cale este mult mai rapida si mult mai lejera care, in final, se poate incheia cu o reluare a relatiilor dintre bunica si fiica./ Va uram succes.
Mediarea este solutia cea mai rapida pentru a clarifica situatia dintre fiica si bunica. In scurt timp va edificati asupra situatiei. In situatia in care bunica accepta medierea lucrurile se clarifica rapid si convenabil financiar. In caz contrar , rezolvarea in Instanta.

[Nu aveti voie sa va puneti datele de contact in mesaje. Cititi Regulamentul. Multumesc]
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa decesul sotului Elena Boiteanu Elena Boiteanu In data de 03.iulie 2010 sotul meu a decedat, dupa o casnicie de 41 de ani si 6 luni. Averea dobandita impreuna este o casa din paianta in valoare de 900.000 ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie nety36 nety36 Buna ziua, impreuna cu fratii mei urmeaza sa derulam succesiunea in urma decesului mamei noastre.Din primele demersuri am constatat ca imobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)