Tatal fiicei mele de care sunt divortata de 20 de ani a decedat de curand.Fata este studenta si unica mostenitoare a defunctului sau tata.Dupa divort acesta nu a mai fost casatorit si nu are alti copii. Defunctul locuia impreuna cu mama lui intr-un imobil din care 1/2 detinea defunctul cu act de proprietate si 1/2 mama sa , tot cu act de proprietate.Problemele sunt urmatoarele:
1. Mama defunctului, bunica fiicei mele nu vrea sa ii dea actele: carte de munca, livret militar necesare pentru intocmirea dosarului pentru pensia de urmas
2. Poate sa instraineze bunurile fiului ei decedat?, respectiv o masina, casa ???
3. Defunctul lucra in invatamant si mai are de primit drepturi salariale: CO pe luna iulie, CO pe luna august si sume obtinute in instanta aferente tot unor drepturi salariale.Cine poate ridica aceste drepturi?Ce poate face fiica mea sa intre in posesia acestor bunuri????multumesc
Multumec frumos pentru raspuns.Ce anume ar trebui sa faca fiica mea pentru acceptarea mostenirii???La unitatea de invatamant unde a lucrat defunctul, ar trebui formulata o cerere , dat fiind faptul ca in data de 08 august se vor plati CO aferent lunii iulie, sau in acest caz(deces salariat) nu mai primeste banii?Multumesc
Cred ca o intalnire la un mediator este o cale de solutionare amiabila a "conflictului" cu bunica fetei d-voastra. Va recomand contactarea unui mediator care sa organizeze o intalnire intre fiica d-voastra si bunica ei si sa stabilesca de comun acord modul in care vor imparti bunurile comune. Aceasta cale este mult mai rapida si mult mai lejera care, in final, se poate incheia cu o reluare a relatiilor dintre bunica si fiica./ Va uram succes.
Mediarea este solutia cea mai rapida pentru a clarifica situatia dintre fiica si bunica. In scurt timp va edificati asupra situatiei. In situatia in care bunica accepta medierea lucrurile se clarifica rapid si convenabil financiar. In caz contrar , rezolvarea in Instanta.
[Nu aveti voie sa va puneti datele de contact in mesaje. Cititi Regulamentul. Multumesc]