Buna ziua,
impreuna cu fratii mei urmeaza sa derulam succesiunea in urma decesului mamei noastre.Din primele demersuri am constatat ca imobilul de pe proprietatea mamei nu corespunde cu titlul de proprietate. In fapt, s-a reconstruit un alt imobil fata de cel trecut in evidentele financiare fara autorizatie de construire. Constructia a avut loc in 1975 .Din textul legii nu am inteles clar daca suntem pasibili de vreo amenda avand in vedere vechimea acestuia As dori sa stiu daca putem obtine titlul de proprietate pentru efectuarea succesiunii si daca suntem pasibili de amenda .Multumesc
Va multumesc pentru raspuns. Imi permit sa va mai intreb o alta speta si sper sa nu supar .
Sora bunicii mele acum decedata nu avea mostenitori ,singura nepoata era mama mea,actualmente decedata .Bunica a gazduit un ins, iar la scurt timp intre ei a avut loc o casatorie . Acest lucru se petrecea in urma cu peste 15 ani bunica mea avea 83 ani si acesta undeva la 70 Ambii sunt decedati . Cert este ca acum imobilul a fost preluat de fiica acestuia care l-a si vandut Nu cunosc si nu am niciun fel de act in acest caz,singurele documente pe care le detin sunt ale mamei Stiu ca este aproape imposibil o restituire prin drepturi de mostenitor dar as vrea sa stiu pe ce baza s-a facut transferul de proprietate avand in vedere ca mostenitorii nu au fost chemati la succesiune.Va rog sa-mi comunicati daca ar fi indicat sa chem in instanta pe fiica acestuia.Am mers la locatie in urma cu 1 saptamana iar vecinii mi-au indicat toate aceste informatii, inclusiv adresa de corespondenta a fiicei pe care urma sa o contactez. Va multumesc.
La mostenirea sorei bunicii ar fi trebuit sa vina alaturi de sotul supravietuitor si bunica dvs.
De ce nu a venit, ce s-a intamplat, etc? Nu stiu. Insa, da, se poate deschide o actiune in instanta pentru a va cere drepturile - daca nu cumva sora bunicii a facut vreun testament prin care a lasat totul acelui ins de 70 de ani, in calitatea lui de sot (atunci nu mai aveti ce face).