avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate cheltuieli transport penbtru angajati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate cheltuieli transport penbtru angajati

Buna,

Am citit mai multe opinii, si nu sunt sigur legat de acest detaliu, abonamentul de transport in comun pentru angajatii firmei sunt sau nu deductibile pentru firma, se poate deconta dar sunt deductibile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:27, 2 August 2015
Cheltuielile cu transportul salariaților la și de la locul de muncă sunt deductibile potrivit art 21 cod fiscal, punct 23 din normele de aplicare:
23. În sensul art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile şi următoarele:
...
f) cheltuielile efectuate pentru transportul salariaţilor la şi de la locul de muncă;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este de corect? iuli-ana iuli-ana firma deconteaza abonamentele pt. deplasarea angajatilor tesa de la serviciu acasa, la unii pe mijloacele de transport in comun, la alti le da bonuri de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pitirut pitirut Buna seara.DRecent am avut control fiscal general si am fost informati ca e ceva timp(2.ani)firma noastra cumpara ptr.salariati abonamente cfr ptr.a se deplasa ... (vezi toată discuția)
Bilete de calatorie levantica levantica Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea intrebare : - pot deconta biletele de maxi taxi, de autobuz ale unui salariat al societatii, mentionez ca acesta vine din ... (vezi toată discuția)