avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate ONG

AM deschis curand o asociatie si doresc sa aflu in primul an trebuie depuse la finante acte si a doua intrebare ,doresc sa donez haine unei gradinite ce acte si cum se procedeaza ,iar cum inregistrz o firma care face donatie catre ONG ul meu ce acte si formulare trebuie facute ,multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:41, 31 Iulie 2015
In afara de ce ati depus la infiintarea ong-ului, in situatia dumneavoastra in care nu aveti persoane cu contract de munca sau contracte civile pe ong pentru care sa platiti impozite, nu aveti alte declaratii de depus in timpul anului. Veti depune la inceputul anului viitor pana pe 25 februarie 2016 declaratia 101 pentru ong-uri. si bilantul ong intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar pana pe 30 aprilie 2016.
Donatii in produse se fac printr-un contract de donatie intre parti si un tabel/proces verbal de predare primire in care detaliati cu denumire, cantitate si valoare. Cu acestea va scadeti din contabilitatea ong-ului pentru produsele date.
Nu puteti sa aveti contract de sponsorizare intre firma dumneavoastra si ong--ul pe care-l controlati dumneavoatra si rudele dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong alinS77 alinS77 Buna ziua Contabilul Asociatiei(care va efectua si depune Bilantul) trebuie sa fie obligatoriu membru CECAR?? Ong-ul este unul mic, avand 3 membri si fara ... (vezi toată discuția)
Ong primii pasi sorin110 sorin110 Buna ziua, sunt presedintele unui ONG din septembrie anul trecut. Am citit mai multe post-uri aici pe forumul ONG, m-au ajutat sa inteleg mai bine ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare ong Cristinasunt Cristinasunt Buna ziua. Ma numesc Cristina , am un ONG , intrebarea mea este: 1. daca un SRL doreste sa faca o sponsorizare catre ONGul meu, ce obligatii juridice si ... (vezi toată discuția)