Locatarii de pe scara mea vror sa modifice instalatia de apa ca sa se monteze apometrele pe casa scarii, din motive evidente. Problema mea si a catorva locatari este ca noi avem 2 bai care sunt departe de casa scarii, si ar trebui sa se sparga o multime de pereti, si sa trag tevile prin tavan.
Nu sunt de acord ca cineva sa consume apa pe cheltuiala altora dar solutia gasita mi se pare foarte dezavantajoasa. De ce sa imi sparg toata casa daca eu dau valoarea reala la apometre? Majoritatea vecinilor au baia si bucataria lipita de casa scarii si e foarte simplu pentru ei sa faca modificarea ...
S-ar putea ca o parte din noi sa ramanem pe instalatia veche?
Dar nu exista adunari de nici un fel. In plus la o astfel de adunarea majoritatea ar fi de acord cu modificarile. Pentru ca pe ei nu ii deranjeaza. La mine trebuie sparta gresia, peretii, nu stiu cat de bine o sa lucreze mesterii care sunt cum sunt si asa mai departe.
Situatia asta chiar nu este reglementata de nici o lege? E ceva asa ad-hoc?
Ganditi-va un pic!
Daca majoritatea doreste aceasta lucrare, minoritatea ar trebui sa se supuna.
Totusi, fiind vorba despre afectarea proprietatii individuale, sigur, ati putea da in judecata asociatia pentru ca v-a prejudiciat intr-un fel.
Si iarasi, totusi. De la bransament apa o ia pe o cale, aceea pe care se face noua lucrare. Calea veche ar fi blocata. Nu se pot mentine doua cai pentru aprovizionarea cu apa, doua feluri de masuratori, unii cu apometrele afara, altii cu ele inauntru. Ar crea o complicatie groaznica, plus intretinerea a doua cai de aprovizionare cu apa ca proprietate comuna.
Si mai e un totusi. Daca cei care nu-si platesc consumurile sau fura apa sau, in general, se simt cu musca pe caciula nu vor sa se conecteze pe noua coloana de apa, ramanand pe cea veche, atunci tot rezonul acestei lucrari se cufunda in ridicol.
Ati putea gasi solutii constructive care sa va afecteze cat mai putin posibil, dar un sfat ar fi sa evitati ascunderea tevilor in spatele unor masti fixe din rigips pentru ca nu se stie niciodata cum crapa vreo teava sau racord.
Atunci as avea cateva intrebari:
- Ce este adunarea generala (toti locatarii care sunt prezenti la sedinta)?
- Daca nu vrea nimeni sa faca o adunare generala eu ce pot sa fac?
- Ce inseamna hotarare a adunarii generale? Cine tipa mai tare?
Mai pe scurt daca eu si ceilalti cativa vecini nu putem ajunge la aceasta adunare, din diverse motive, probabil mai mergem la servici sau in concediu nu ca pensionarii acestia plini de idei, sau daca nu vrem sa ne punem in gura cu o parte din ceilalti din care cativa sunt niste badarani asta inseamna ca voi fi obligat sa imi transforma toata casa in santier?
"Totusi, fiind vorba despre afectarea proprietatii individuale, sigur, ati putea da in judecata asociatia pentru ca v-a prejudiciat intr-un fel."
Pe ce motiv sa ii dau in judecata? Daca nu ii las sa faca modificarea stau fara apa, iar daca ii las atunci a fost decizia mea...care e prejudiciul?
Daca nu se face AG, atunci cine hotaraste aceasta lucrare? Ea nu se poate decide la usa blocului. Trebuie asumata de cineva.
La AG convocata prima oara trebuie sa fie prezenti 50% + 1 dintre membrii asociatiei. Daca nu se indeplineste acest cvorum, atunci comitetul executiv reconvoaca AG in termen de 10 zile si, in acest caz, hotararile se pot lua cu voturile a 50% + 1 dintre cei prezenti.
Pai daca nu vreti sa va puneti "in gura" cu badaranii sau pensionarii, ce v-as putea spune eu? Ce i se poate spune cuiva care ar vrea ceva, dar fara sa se implice, decat ca nu suntem in tara lui pica para malaiata .....