avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie apartament

Buna seara,

Stau la etajul 1 intr-un bloc de 10 etaje. Am avut in apartament o baie de serviciu pe care am transformat-o in dresing. Administratorul spune ca toti de pe coloana, mai putin locatarulș de la et. 3 (care nu mai locuieste acolo) au desfiintat baia de serviciu si o folosesc pentru altceva. Un intreg perete si un colt din tavan este ud.

Vecinul de deasupra zice ca la el este uscat. Administratorul zice sa asteptam sa verifice cel de la et. 2 daca are vreo defectiune. Eu ma duc la toti de pe aceeasi coloana sa-i intreb daca au probleme acolo, dar cum fac legal sa opreasca administratorul apa pe coloana, sau sa verifice cumva, nu pot sa stau sa vad cum se umfla peretele ala si nici sa sparg aiurea nu-mi convine!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AltaMihaela , utilizator 07:12, 1 August 2015
Ii cereti pur si simplu sa opreasca apa. Simplu. Iar el ar trebui s-o opreasca pana cand se hotaraste sa se efectueze reparatia.
L
nr 230/2007 Art. 14. - Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

Art. 17. - Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.
Art. 18. - În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
Nu-mi e prea utila asta. Pentru ca noi am dezafectat baia de serviciu de 3 ani, au fost sigilate (cred ca asa se spune) tevile prin perete, iar in acest spatiu am amenajat (cu rafturi pe toti peretii) un dresing. De 3 ani de cand am facut asta nu s-a intamplat niciodata. Eu am chemat administratorul, am fost la toti vecinii de pe coloana, am sunat pe presedintele asociatiei de proprietari sa opreasca naibii apa inca de la 21.15.
Vecinii zic ca e uscat peste tot. Nu am vazut (cu ochii mei) la cel de la et 2, a fost el la noi, a verificat si la el, m-a sunat, zice ca e uscatș si la et. 3, unde proprietara e plecata la tara. Insa tot blocul zice ca e o baba nebuna din cauza careia s-au mai intamplat din astea... Duminica va veni, dupa mari insistente la telefon! Si daca dau cu baba de pereti de nervi, asta nu-mi usuca nici peretii, nici rafturile alea si nici hainele din dresing...
Singura confirmati
am dezafectat baia de serviciu de 3 ani, au fost sigilate (cred ca asa se spune) tevile prin perete

Chiar daca instalatia verticala are sigilate legaturile in apartamente ,sustinerea dvs
ca toti de pe coloana, mai putin locatarul de la et. 3 (care nu mai locuieste acolo) au desfiintat baia de serviciu
,rezulta ca exista apa pe instalatie si undeva instalatia s-a corodat si a generat defectiune constatata de dvs prin
Un intreg perete si un colt din tavan este ud
.
Daca proprietarul de la etaj 3 unde mai exista baie nu este in tara,desfasurati demersuri la presedintele de asociatie sa dispuna inchiderea vanei din subsolul tehnic,urmand ca la revenirea proprietarului sa se clarifice sursa si locul defectiunii
Daca vecinul de la et 2 sustine ca nu are pata,exista posibilitatea ca defectiunea sa fie intre intre apartamente et 1-2 in planseu
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)