avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot fi obligat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot fi obligat?

pot sa fiu obligat de instanta sa vad cota mea parte dintrun imobil...chiar daca eu nu vreau?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:06, 10 Iulie 2009
sa vindeti?
da, instanta poate sa va oblige si la asa ceva daca aveti pe rol un dosar de partaj, iar daca acesta nu e posibil asta este singura solutie= sa fie vandut bunul, apoi impartiti banii.
in momentul de fata nu exista un dosar pe rolul instantei ...este vorba de un imobil mostenit....iar co proprietarii vor sal vanda iar eu nu vreu....deci pot sa fiu obligat de instanta sa vand cota mea de mostenire...chiar daca eu nu vreau?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
hypy, utilizator
Se poate dispune instrainarea bunului indiviz ,pretul obtinut fiind impartit proportional cotei parti din dreptul de proprietate care-i revine fiecarui erede.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca bunul este partajabil in natura, atunci nimeni nu va obliga sa vindeti partea dumneavoastra....
In caz contrar, nu prea aveti ce face daca ceilalti coproprietari solicita iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta assportiva assportiva Buna seara! In cazul in care unul din mostenitori doreste sa faca partajul in instanta, din ce stiu instanta poate dispune una din urmatoarele solutii: ori ... (vezi toată discuția)
Cedez jumatatea mea de teren coproprietarului care nu o vrea! cum procedez? MariaAlexandra MariaAlexandra Buna ziua, Vreau va rog sa ma lamuriti intr/o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Impreuna cu x am cumparat un teren. Suntem coproprietari. Eu ... (vezi toată discuția)