avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat detasat

1.Cine palteste drepturile si taxele angajatului detasat, angajatorul care il detaseaza cel cel pentru care presteaza?
2. Cum apare in pontaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 4 August 2015
Art.47 C.mun.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.

(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(3) Angajatorul care detaşează are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaşarea să îşi îndeplinească integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
(5) În cazul în care există divergenţă între cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu îşi îndeplineşte obligaţiile potrivit prevederilor alin. (1) şi (2), salariatul detaşat are dreptul de a reveni la locul său de muncă de la angajatorul care l-a detaşat, de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori şi de a cere executarea silită a obligaţiilor neîndeplinite.

Asadar, angajatorul la care s-a efectuat detasarea are obligatia de a acorda salariatului detasat toate drepturile cuvenite acestuia.

In pontaj:
- la unitatea de la care a fost detasat va figura : detasat

- la unitatea la care a fost detasat va figura : prezent
practic va fi un NOU PUNCT DE LUCRU ?
Nu se creaza un nou punct de lucru , prin detasarea unui salariat la alt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare, plata salariului gluten gluten Detasarea poate fi platita de catre ANGAJATOR , in cazul in care unitatea care detaseaza este de acord cu acest lucru? Legea permite? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Detasare rak0770 rak0770 Buna ziua! O societate X poate detasa salariati la o societate Y dar sa fie platiti de societatea X? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cine plateste salariu unui salariat detasat?? adela05 adela05 Pentru un salariat detasat, exista posibilitatea de a-I plati salariu firma care il detaseaza si nu firma la care este detasat? Va rog sa ma ajutati si cu un ... (vezi toată discuția)