avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil bun propriu, transformare in bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil bun propriu, transformare in bun comun

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Sotia are in proprietate un imobil pe numele de domnisoara . Acest Imobil a fost dobandit inaintea casatoriei . Se poate ca acest imobil sa fie trecut pe numele ambilor . ?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:55, 18 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă o convingeți, bineînțeles ca se poate. Ce e bine, e ca daca alege ca și varianta donația, se poate suci și poate revoca.
Mai aveți ca varianta schimbarea regimului matrimonial și încheierea unei convenții prin care bunul e inclus în regimul comun de bunuri.
Ciudate legi . Stai in casa ei muncesti pentru tine si familia ta si poate dupa 30 de ani de casnicie risti sa fii dat afara din vina ta ori a ei . Parca era odata o lege care spunea ca dupa 5 ani de casnicie bunurile devin comune . Acum chiar daca sotia este de acord ca bunurile sa fie comune nu se poate .
Nu a fost niciodata o astfel de lege...bunurile proprii au fost intotdeauna proprii, indiferent de cati ani de casatorie ai: 1 an sau 100 !

Alte discuții în legătură

Bună seara! daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost ... Lucialucretia Lucialucretia Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost făcută înainte de căsătorie și pământul de sub casă soțul îl are moștenire, eu am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. după 23 ani de căsnicie, soțul meu ma șantajează ... ildiko38 ildiko38 Bună ziua. După 23 ani de căsnicie, soțul meu ma șantajează emoțional sa renunti la bunurile noastre comune în favoarea lui deoarece după părerea lui ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)