avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

in 2008 am luat un credit de 3000euro pe care dupa o perioada nu l-am mai platit
in 2013 am fost executat silit de un tribunal din gherla,iar aacum o luna mi-a sosit poprirea pe 1/3 din salar....eu am 1200net ...ideea este ca acum 3 luni am luat un credit de 20.800ron de la ing si am rata de 437ron pe luna...cum poprirea a fost pe numele meu ,dar trimisa pe numele firmei.patronii mi-au retinut 400 ron,iar cand mi-au intrat cei 800 ron ,banca si-a luat rata....eu ce trebuie sa fac?, recunosc datoria,vreau sa o achit,dar trebuie sa si traiesc....ma poate ajuta cineva?sa il sun pe judecator sa vad daca ma intelege si sa mi se retina doar 200 ron/ luna?...in poprire spunea ceva de genul ca daca mai am si alte retineri sa mi se retina pana la 1/2 din salar.....dar patronatul insista ca poprirea este una si rata este altceva...ce pot sa fac ? astept raspunsuri clare...multumesc

Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 13:51, 2 August 2015
intrebare ?
daca ati fost executat in 2013 , cum ati mai luat alt credit anul acesta?
referitor la problema dumneavoastra , rata este rata , poprirea este fix 1/3 din venituri...deci nu se pot amesteca .
daca ati fi avut 2 executari , atunci ati fi scapat mai ....ieftin sa zicem , ca pret.
seful dumneavoastra sa stiti ca are dreptate in ce va explicat.
asta ma mira si pe mine...cum de m-au lasat sa iau credit nou?
m-au verifivat in baza de date si am putut lua creditul
intrebarea mea este ce trebuie sa fac?

oare pot sa mut contul de salar la alta banca....urmand ca banca sa ma execute si apoi sa mi se retina doar in total doar 1/2 din salar?
sau sa iau legatura cu judecatorul executoresc sa vad daca ma pot intelege cu el?
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2015
gi-jane2, moderator
cu mutatul salariului , nici o sansa!
cel mai indicat , sa cereti o audienta la executor , desi ma indoiesc ca veti reusi ceva.
interesul executorului este sa recupereze banii cat mai repede. daca va accepta o micsorare a ratei(executata ma refer) , automat duce la prelungirea termenului de achitare , si nu vad asta ca un beneficiu pentru Maria Sa Executorul...
presupunand ca onorabilul o sa refuze,puteti sa-mi explicati de ce nu pot sa mut salariul la alta banca?....si sa presupun ca viitorul meu pare cam negru?
pot face vreo plangere la undeva cu privire la minimul care imi ramane pentru trai?
daca va mutati salariul la alta banca , angajatorul este obligat sa anunte executorul de mutarea serviciilor la alta institutie bancara.
sanse mai in beneficiul dumneavoastra ar fi sa discutati cu seful , sa va plateasca o parte din salariu la negru , si oficial(pe contract) salariul minim pe economie....dar asta depinde doar de dansul.

Alte discuții în legătură

Poprire salar- cuantum Sfara Sfara Buna ziua.As dori un raspuns daca se poate.Am un salar de 800 ron net,o rata la CAR de 300 RON retinuta din salar pe statul de plata,acum a venit un ordin ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc radu1973 radu1973 buna ziua,am avut un credit neplatit la timp ,am primit de la un birou de executare o instiintare ca am un credit neachitat in valoare de 3800 lei si trebuie ... (vezi toată discuția)
Lamurire la executare silita MihaelaAna MihaelaAna Sunt un pic confuza si sper sa fiu lamurita un pic nmai bine,am hotarare judecatoreasca de executare silita cu poprire pe slar,pana aici ie bine,dar sunt si ... (vezi toată discuția)