Buna ziua.As dori un raspuns daca se poate.Am un salar de 800 ron net,o rata la CAR de 300 RON retinuta din salar pe statul de plata,acum a venit un ordin judecatoresc de poprire pe salar de la Banca de 1/3,cei de la unitatea la care muncesc au calculat suma de 250RON,mai am un copil in intretinere,cele doua sume fac 550RON deci raman cu 250 RON salar,din ce am citit la ART 169 COD muncii trebuiau sa tina cont de intretinerea familiei,plata inpozitelor catre stat si alte datori,iar suma sa nu depaseasca 1/2 din salariul net.Cei de la unitatea si executorul judecatoresc au spus ca nu trebuie sa tina cont de cei 300 Ron virati la CAR si ca tebuie sa traga 1/3 din cei 800 RON,eu ramanand astfel cu 250 RON rest de plat,cum pot sa ma intretin din banii astia,daca legea prevede maxim 1/2 din salarul net pentru a proteja debitorul si a nul lipsi de cele necesare traiului.Tin sa mentionezca creditul respectiv a fost luat in timpul casatoriei,dar acum sunt divortata si in partaj cu fostul sot de 3 ani pentru creditele luate impreuna el neplatind nimic in acest timp,si lucrand la negru in tot acest timp,eu ramanand singura care plateste ratele.Pot face ceva ca ei sa nu poata sa imi traga mai mult de 1/2 din salar?
Faceti contestatie la executare. Contestatia se depune la instanta de executare (judecatoria care a dat incuviintare de executare silita), termenul e de 15zile de cand vi s-a comunicat infiintarea popririi.
Au trecut deja 15 zile,nu aveam de unde sa stiu ca nu vor tine cont de cealalta retinere si nu am facut,oricum plateam lunar din 30000 ron au ramas 12000 ron diferenta de 18000 platindo,dar depuneam lunar in functie de cat puteam intre 150 ron si 600 ron pe luna,as dori sa stiu daca i pot inpedica sa traga mai mult de 12 si sa raman cu jumatate di salar,ei nedorind sa tina cont de cealalta rata,iar procesul s-a desfasurat in lipsa nestiind de el,iar judecatorul nestiind de cealalta rata cerand 13 din salarul net
si actualul 704 c.p.civ va permite sa formulati contestatie la executarecand priveste lamurirea intinderii titlului se poate face oricand in interiorul termenului de prescriptie al dreptului de a cere executarea. Este singura sansa pe care o puteti incerca. Desigur corect era sa fi fost atacat titlu in termenul de 15 zile asa cum ati fost anterior sfatuita.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire salar
IoanaTdr
Buna seara,
Tatal meu are o rata lunara pentru un laptop, dar, a ramas fara servici cateva luni de zile, si nu a mai reusit sa plateasca rata.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)