avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salar

Buna seara,
Tatal meu are o rata lunara pentru un laptop, dar, a ramas fara servici cateva luni de zile, si nu a mai reusit sa plateasca rata.Banca a cesionat dosarul unui avocat.In prezent tatal meu s-a angajat de aproximativ doua luni de zile, avand un salar de 800 ron net.Acel avocat a pus o poprire pe salar in valoare de 300 lei lunar, fara a anunta sau media in prealabil.
Exista legal vreo metoda de mediere pentru a ii trage mai putin din salar sau pentru a incheia o intelegere scrisa prin care ne obligam sa ii restituim lunar o anumita suma de bani, retragand poprirea?rata initiala era de 100 ron pe luna.iar acum retinand 300 de ron pe luna este mult pentru salarul pe care il are.

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:38, 6 Ianuarie 2015
Singura metoda de mediere era sa va intelegeti si sa realizati un angajament de plata inainte de a se proceda la executarea silita.In momentul de fata, mai greu...
Nu avocatul i-a infiintat poprirea, ci un executor. Angajatorul insa, trebuia sa ii retina 1/3 din salariu, ori ii retine mai mult, ori salariul e mai mare, cred ca are netul 900 lei.
Nu va puteti intelege pt o retinere mai mica, de ce v-ar intelege cat ar putea recupera mai mult legal?
Puteti face contestatie la executare, daca are mai multe obligatii tatal, poate si de intretinere a mai multor copii, insa costa si nu e in avantajul dvs sa platiti mai putin pt ca de fapt va creste costul, se aduna penalitati.
Dupa ce este pusa poprirea pe salar, se mai poate discuta cu banca unde a fost rata, pentru o reesalonare a ratei, si sa se ridice poprirea?Adica mai poate banca sa preia dosarul de credit?
Multumesc!
de putut se poate, n-o sa vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Tatal meu are o rata lunara pentru un laptop, dar, a ramas fara servici cateva luni de zile, si nu a mai reusit sa plateasca rata.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa rezolv din pensia pe caz de boala a mea si asotiei care i se cere o plata lunara de 300ron ea fiind garant la un inprumut din banca marcel61 marcel61 am inprumutat din bancpost acum 10 ani suma de 14500ron .am platit 250 ron lunar timp de 4 ani dupa care am suferit o operatie pe cord deschis 3 bypasuri mai ... (vezi toată discuția)
Poprire salar ana__maria0mirela ana__maria0mirela buna seara,am avut un credit facut la o banca in valoare de 1500 de euro,pentru rezolvarea unei probleme de sanatate ,din pacate nu am reusit sa mai platesc ... (vezi toată discuția)