Buna ziua,
Tatal meu are o rata lunara pentru un laptop, dar, a ramas fara servici cateva luni de zile, si nu a mai reusit sa plateasca rata.Banca a cesionat dosarul unui avocat.In prezent tatal meu s-a angajat de aproximativ doua luni de zile, avand un salar de 800 ron net.Acel avocat a pus o poprire pe salar in valoare de 300 lei lunar, fara a anunta sau media in prealabil.
Exista legal vreo metoda de mediere pentru a ii trage mai putin din salar sau pentru a incheia o intelegere scrisa prin care ne obligam sa ii restituim lunar o anumita suma de bani, retragand poprirea?rata initiala era de 100 ron pe luna.iar acum retinand 300 de ron pe luna este mult pentru salarul pe care il are.
I se reține 1/3 din salariu, este legal să sa întâmple asta. Dacă nu plătește repede întreaga sumă este posibil să plătească toată viața acel credit, pentru ca dobânzile și penalitățile sunt foarte mari.
Cum sa plateasca toata viata?suma datorata este 3000 de lei cu tot cu penalizari.Nu asta era intrebarea adresata, dar multumesc de intentie.
Dupa calculele mele 3000 de ron se vor plati in 10 luni.
Imi poate raspunde si mie cineva pregatit, care sa cunoasca legea?
Va multumesc
Doamnă, înainte de a jigni pe cineva care își folosește timpul personal pentru a vă răspunde gratis, v-aș recomanda să gândiți măcar la faptul că poți stabili că cineva nu cunoaște legea doar atunci când tu personal cunoști legea. Dacă este posibil, încercați să găsiți un pic de bun simț și abțineți-vă de la astfel de aprecieri .
La suma respectivă se adaugă dobânzi și penalități. Dacă totalul dobânzilor și al penalităților ce curg intr-o lună este mai mare de 300 lei, atunci nu va plăti nimic din credit. Implicit va plăti toată viața.
Nu este vorba de a jigni pe cineva.Eu nu am intrebat daca va plati sau nu toata viata, si imi cer scuze daca asa ati interpretat.Nu stiu ce inseamna poprire/executare, in termeni reali.Si intrebarea mea era daca dupa poprire se mai poate lua legatura cu banca pentru a stabili cu acestia o reesalonare, si atunci sa se ridice poprirea.
Pe hotararea judecatoreasca scrie 3000 de ron in care se includ si penalitati.
Imi cer scuze, dar nu stiu la cine sa apelez, si cum sa procedez.
Va multumesc!
Poprire salar
IoanaTdr
Buna seara,
Tatal meu are o rata lunara pentru un laptop, dar, a ramas fara servici cateva luni de zile, si nu a mai reusit sa plateasca rata.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)