avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card banca

buna ziua.am facut acum 1 an un card la banca si am avut niste amenzi iar fiscul a spus bancii sa ami opreasca orice suma de bani care ami intra pe card.am primit de la cineva suma de 45 lei,i-am scos de pe card iar dupa 3 zile primesc sms de la banca ca am de achitat inca 20 lei bancii.ma duc la banca si intreb de ce am de platit suma de 20 lei.ei mi-au spus ca trebuie sa platesc cei 20 lei pt administrare cont.am platit cei 20 lei,si i-am spus ca vreau sa ami anulez cardul.cand le-am spus ca vreau sa imi anulez cardul mi-au spus ca trebuie sa mai platesc o suma de 15 lei. am platit pentru a termina cu banca. vreau sa intreb: este legal asa ceva, sa ami ia comision pt administrare cont deoarece am citit pe internet ca este ilegal.
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 23:28, 4 August 2015
Vedeti care sunt conditiile contractuale bancare ptr.administrare cont.Puteti formula actiune in instanta ptr.anulare clauze abuzive.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Odata incheiata relatia contractuala cu banca nu mai puteti face nimic. Pe viitor, inainte de deschiderea unui cont curent cu card atadat, solicitati bancii contractul pentru ca sa-l studiati, fara presiunea facuta de ofiterul de cont. Recomandarea mea este sa cititi, cu mare atentie, toate prevederile contractului; mai ales cele ce pare minore sau nesemnificative! De asemenea, solicitati, lista complecta a comisioanelor in format tiparit/listat.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2015
hincuvictor, utilizator
dar tocmai la banca transilvania mi s-a intamplat acesta problema.
mariusbt1 a scris:

vreau sa intreb: este legal asa ceva, sa ami ia comision pt administrare cont deoarece am citit pe internet ca este ilegal.

Probabil ati citit despre Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2010, care interzice bancilor sa perceapa simultan comision de administrare cont si comision de administrare credit.

In atare conditii, comisionul de administrare cont, prin natura lui, nu este ilegal. Cel mult, este un comision care nu poate fi perceput daca aveti credit, si se percepe si comisionul de administrare credit. In alte conditii, e perfect legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copii luana30 luana30 va rog daca se poate sa imi dea cineva un raspuns! am alocatia baiatului de 6 ani in banca nu am ridicat-o niciodata,si cand am fost sa o ridic mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont vs99teo vs99teo Buna ziua, Este legal ca pentru plata ratei la un imprumut sa se plateasca comision lunar de 5 lei pentru administrare cont? (vezi toată discuția)