avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere Fan Courier pentru sms-uri trimise de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere Fan Courier pentru sms-uri trimise de un angajat

Prin iunie am făcut o comandă online care a venit prin Fan Courier. Băiatul de la Fan, inofensiv la prima vedere, m-a întrebat câţi ani am. Am evitat să răspund şi m-am prefăcut că nu mă prind de complimentele subtile.

Seara, m-am ales cu asta: [ link extern ] /

Şi după o lună, m-am ales cu asta (ţinând cont că nu am lista neagră şi că nu aş putea să bag un număr al firmei): [ link extern ] /

M-a sunat de câteva ori, dar ştiind că nu am o comandă la ei, nu am răspuns.
De atunci a dat de mine şi pe facebook.
Numărul este cu siguranţă al firmei, a fost folosit şi în trecut.
A folosit datele mele în scopuri personale. Se poate face ceva în legătură cu asta?
Bănuiesc că nu sunt singura minoră aflată în astfel de situaţie. :frantic:
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 14:43, 4 August 2015
Bine-nteles ca se poate face. Este infractiunea de hartuire, fapta prevazuta si sanctionata de NCP. Vorbiti cu parintii si impreuna cu ei, plangere la Politie! Fiind vorba de o minora, apar circumstante agravante. Salvati dovezile!
Cei de la firma de curietat nu vor face mare lucru!
In prima faza , vorbeste cu parintii , apoi contacteaza sediul local al Fan Courier, explica asa cum ai facut aici si mentioneaza-le faptul ca doresti sa faci o plangere oficiala catre sediul central ( caz in care daca persoana de acolo nu se va intimida, formuleaza si o plangere la sediul central). Presupun ca dupa aceste lucruri "baiatul inofensiv" o sa inceteze, fie el fie contractul lui de munca.

In cele mai multe cazuri, solutia cea mai simpla e si cea mai buna.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2015
misulica01, utilizator
Dacă asta este hărțuire atunci înseamnă că ar trebui arestați toți tinerii din România care încearcă să "agațe" o fată! Acel băiat în cel mai rău caz a încălcat regulamentul de la locul de muncă și ar putea fi sancționat pentru asta, eventual dat și afară, dar în niciun caz nu a comis infracțiunea de "hărțuire".
~ Conținut șters la cerere ~
Catalin27smb, avand in vedere modul in care acel ..... a intrat in posesia datelor de contact, este cumul de infractiuni penale: hartuire si utilizarea fara drept a datelor ce constituie secret de servici!!
Incercati sa va puneti in locul persoanei vatamate!!!

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica gukkkk gukkkk Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns. Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)
Purtare abuziva, hartuire amenintare BUNICA2009 BUNICA2009 Buna seara, Am o problema, am fost amenintata si hartuita de primar, eu fiind cadru didactic la scoala din comuna, pentru ca a fost reclamat de mama mea la ... (vezi toată discuția)