avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare instanta apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare instanta apel

In cazul apelului, paratul se poate reprezenta singur in sustinerea retragerii apelului (retragere depusa in scris) ?
Este vorba de o pedeapsa de 2,5 ani cu suspendare, avand pedeapsa maxima de pana in 5 ani cu executare.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:49, 4 August 2015
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt, aceasta a fost si recomandarea mea, dar se pare ca doamna judecator a avut alte planuri si a cerut sa fie reprezentat, motiv pentru care am si pus intrebarea, crezand ca imi scapa mie ceva.
Asistenta juridica este obligatorie conform art.90 NCPP.Presupun ca,instanta a facut aplicarea preved.art.90(b).NCPP"Asistenta juridica este obligatorie in cazul in care organul judiciar apreciaza ca suspectul ori inculpatul nu si-ar putea face singur apararea."
Chiar si in cazul unei cereri de retragere a apelului ? ( depusa in forma scrisa )

Multumesc frumos, oricum alt raspuns plauzibil nu exista, cu toate ca mi se pare putin aberant.
Problema este in felul urmator: ati spus in primul post ca este vorba de un "parat" :

In cazul apelului, paratul se poate reprezenta singur in sustinerea retragerii apelului (retragere depusa in scris) ?
Este vorba de o pedeapsa de 2,5 ani cu suspendare, avand pedeapsa maxima de pana in 5 ani cu executare.

Fiind vorba de o pedeapsa, deduc ca este vorba de un proces penal; in procesul penal nu avem notiunea de parat! ... avem notiunea de inculpat si parte vatamata.

Dar, pentru ca nu aveti studii juridice, evident ca m-am gandit la "parat" ca fiind partea vatamata!!!

Tocmai de aceea v-am si spus ca se poate.

Dar, daca aveti calitatea de inculpat atunci nu se poate.

Chiar daca este vorba de retragerea apelului se prezuma ca trebuie sa fiti consiliat in legatura cu avantajele si dezavantajele privind retragerea caii de atac ce a fost promovata.

Alte discuții în legătură

Art.171 al. 3 c.proc.pen.-asistenta juridica si reprezentarea este aplicabila si in acest caz? ContSters248449 ContSters248449 Pentru o infractiune care are incadrarea pedepsei intre 2 ani si 7 ani se pune in aplicare Art 171 , alin. (3) In cursul judecatii, asistenta juridica este ... (vezi toată discuția)
Aparare fara avocat in apel astridamel astridamel Poate inculpatul, la cererea sa, sa se apere fara avocat? (vezi toată discuția)
Este obligatorie apararea suspectului in cadrul procedurii de camera preliminara ? ContSters116684 ContSters116684 Sunt parte vatamata intr-un dosar de viol in care initial procurorul a dispus clasarea cauzei. La plangerea catre instanta, judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)