avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime

Buna ziua!
Lucrez in cadrul unei primarii avand incadrare minimul pe economie. In luna aprilie am facut 5 ani vechime si am cerut sporul de vechime. In luna aprilie aveam salariul 975 lei (adica minimul pe economie) la care mi-au aplicat 5% (spor vechime) si am ajuns la un salariu de 1024 lei. Acum la 1 iulie 2015 cand s-a marit salariul minim la 1050 mi-a facut salariul 1050 lei si mi s-a spus de la resurse umane ca sporul de vechime este inclus in acesti 1050 lei.
Este corect asa ceva? As dori sa stiu care ar fi salariul pe care trebuie sa-l iau in momentul de fata tinand cont ca minimul pe economie e 1050 si am dreptul la 5% spor vechime?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 3 August 2015
Conform art.160 C.mun., salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Prin urmare , salariul este compus din salariul de baza + sporuri, insa potrivit HG 1091/2014, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Asadar, in opinia mea este ca ,salariul de baza trebuie sa fie minim 1050 lei la care se va adauga acel spor de vechime.
Multumesc frumos pt raspuns. Asta am zis si eu, dar sunt contrazisa de compartimentul resurse umane.
Intr-adevar, calculul salariului in sectorul bugetar a nascut foarte multe controverse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ion_raluca ion_raluca Lucrez in administratia publica si de curand am facut 5 ani vechime asa ca m-am incadrat sa beneficiez de spor vechime 5%. Am avut salariul 975 lei la care ... (vezi toată discuția)
Salar gabriela1810 gabriela1810 Am spor de vechime 20% iar salariul de incadrare care include si sporul vechime este 1080 este corect? Mentionez ca sunt functionar public cu studii superioare ... (vezi toată discuția)
Spor vechime ion_raluca ion_raluca Lucrez in administratia publica si de curand am facut 5 ani vechime asa ca m-am incadrat sa beneficiez de spor vechime 5%. Am avut salariul 975 lei la care ... (vezi toată discuția)