avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diplome in original retinute de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diplome in original retinute de angajator

Buna ziua!
De curand mi-am dat demisia si am plecat de la un job la care am stat 3 ani si unde am facut 4 cursuri de specializare platite de firma. La plecare, am cerut sa mi se dea acele diplome in original insa mi s-a zis ca se poate doar in copie si ca originalele trebuie sa ramana in firma, la dosarul personal. Este corect si legal acest lucru? Adica acele diplome sunt pe numele meu, au toate datele mele de identificare scrise pe ele (CNP, adresa etc), iar cursurile au fost facute in weekend-urile din timpul meu liber, la care a trebuit sa participam toti angajatii. Nu ne-au fost impuse conditii, ca urmand un curs sa lucram apoi o anumita perioada in firma, ci erau bani special alocati pentru cursuri si toti angajatii au fost prezenti.
Astfel, prin ce temei legal pot cere fostului angajator diplomele in original?Sau as vrea sa stiu daca el este acoperit legal sa imi tina diplomele in original pe numele meu (nefiind mentionat pe document numele firmei), doua dintre ele fiind chiar acreditate de Minister?#-o
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 15:49, 4 August 2015
Diplomele in original sunt ale salariatului , angajatorul va trebui sa opreasca copii ale acestora.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

Va multumesc mult, insa in link-ul dat nu am gasit niciun temei legal privind retinerea diplomelor in original care au fost platite de angajator.
Va rog mult, sa ma indrumati catre vreo lege sau unde sa caut, pentru ca imi doresc acele diplome in original care sunt pe numele meu obtinute in urma cursurilor platite de angajator, fara vreo conditie impusa, ba chiar a trebuit sa mergem toti angajatii la cursuri de calificare.
Daca ar fi existat un text de lege, atunci s-ar fi postat acum sau in topicul respectiv.

de ce va stresati, oriunde va cere COPIE , considerati le PIERDUTE .
Puteti , OPTIONAL, face si o plangere penala pentru FURT CALIFICAT daca vreti sa aplicati LEGEA , depuneti o cerere cu confirmare de primire, (nu i spuneti ce urmeaza dar sa va dea numar si data) si daca in 15 zile nu vi le inapoiaza mergeti la politie si faceti plangerea penala.

ACTELE sunt proba la DOSAR, verbal aveti nevoie de MARTOR (depinde ce organigrama au in firma- fisa postului) .
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - retinere diplome in original in vederea angajarii marya24 marya24 Buna! Sunt Maria si am o problema. Am calificare de coafeza, dar nu am experienta; mi-am gasit un loc de munca la un salon unde ma primeste sa invat, sa fac ... (vezi toată discuția)
Obligativitate eliberare diplome catre fost angajat elennaraluca elennaraluca Buna ziua, As vrea sa stiu care este temeiul juridic de care m-as putea folosi pentru a ajuta un fost angajat (concediat din motive neimputabile lui) sa ... (vezi toată discuția)
Diploma pierduta ADRIANA CALIN ADRIANA CALIN Buna ziua , va rog am nevoie de un raspuns competent ! In 2005 sotul meu a facut un curs pentru functia de agent paza si garda de corp autorizat de ... (vezi toată discuția)